Siguranța este unul dintre cele mai importante aspecte atunci când vine vorba despre job, indiferent că aceasta se referă la locul propriu-zis în care un om își desfășoară activitatea sau la munca în sine. Pentru a menține un nivel de protecție ridicat, clădirile de birouri sunt dotate cu diverse echipamente care pot acționa simultan sau separat.

Multe dintre acestea sunt, din păcate, neprietenoase cu mediul înconjurător. Din acest motiv, din ce în ce mai multe companii aleg să asigure siguranța clădirilor de birouri prin metode sustenabile. Iată mai jos care sunt principalele schimbări pe care le poți face și tu:

Folosește supravegherea video pe bază de energie regenerabilă

Una dintre cele mai noi și moderne metode de a proteja imobilele destinate birourilor este camera de securitate cu încărcare prin panouri solare. O astfel de cameră primește energie stocată și generată de razele soarelui și funcționează în mod similar cu cele clasice. Avantajele asupra mediului înconjurător sunt evidente, însă acestea vin și cu alte beneficii la pachet.

Folosirea camerelor video cu încărcare de la panouri fotovoltaice va diminua costurile facturilor de energie electrică. De asemenea, modelele de ultimă generație îți pot permite să supraveghezi starea imobilului în timp real, chiar de pe telefonul mobil sau de pe laptop.

Sisteme de alarmă pe bază de generator

În general, marile clădiri de birouri dispun de generatoare de energie electrică menite să susțină funcționarea aparatelor electronice în cazul penelor de curent, fără să întrerupă activitatea obișnuită a firmei. Poți opta pentru instalarea unor sisteme de securitate care sunt alimentate de generatoare fotovoltaice.

Acestea îți vor permite să armezi căile de acces în clădire în afara orelor de program și să te asiguri că accesul neautorizat este restricționat. Deoarece energia solară este o sursă inepuizabilă, sistemul tău de alarme va fi în permanență activ și nu va dăuna mediului înconjurător.

Sisteme antiincendiu eco-friendly

Odată ce alegi să protejezi atât integritatea clădirii tale de birouri, cât și pe cea a naturii, ai multe sisteme de siguranță pe care le poți instala. Circuitele destinate depistării și stingerii rapide a posibilelor incendii pot fi, de asemenea, conectate la energia generată de panourile solare.

Citeste si:
[VIDEO] Locul din Romania unde circulatia cu masina e interzisa!
VIDEO  Aici se respira cel...

Acestea acționează imediat ce detectează un miros subtil de fum și încep stingerea incendiului prin stropirea cu apă. Este ideal să te asiguri că fumatul este interzis în clădirea respectivă, deoarece și mirosul de țigară le poate declanșa.

Mediul înconjurător este o sursă regenerabilă de viață, acesta făcând posibilă viața atât pentru oameni, cât și pentru alte vietăți ale naturii. Alege să fii responsabil și contribuie și tu la protejarea acestuia prin schimbări care fac diferența. Siguranța companiei tale este prioritară, iar aceasta poate fi asigurată într-o manieră eco-friendly.

Partea foarte bună? Măsurile de siguranță prietenoase cu natura sunt, în plus, avantajoase pentru afacerea ta și din punct de vedere financiar, întrucât contribuie la diminuarea riscurilor și a cheltuielilor lunare.

Citeste si:
DROP: micro-hotelul mobil pentru nomazii moderni
DROP: micro-hotelul mobil...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Iunie 2022 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.