Senatorul PNL, Florin Citu, arata, intr-o postare pe Facebook, ca ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, nu plateste taxe sau impozite in Romania, tinand cont de calitatea sa de guvernator al Bancii Internationale de Investitii, informeaza adevarul.ro.

"De ce nu plateste Orlando de la Varadero taxe si impozite in Romania, Rusia, Ungaria, Vietnam, Cuba, Mongolia etc.

Astazi despre caracterul penal al faptelor lui Teodorovici . Bineinteles in legatura cu BII, banca lui Putin. Va arat, cu documentele oficiale, cum a premeditat Orlando de la Varadero, cel cu escala la Moscova, intreaga operatiune BII.

Am lasat ce era mai important pentru aceasta postare.

Judecati si voi daca nu merita sa meaga la puscarie.

La 1 iulie 2015 a fost semnat de guvernul Romaniei protoculul de modificare a Acordului privind infiintarea Bancii Internationale de Investitii si a Statutului acesteia. A fost introdus in sedinta de guvern de ministrul finantelor publice de atunci … ghiciti cine? … Oralndo de la Varadero, bineinteles.

De ce era interesat Orlando sa faca asta atunci? Citind protocolul intelegeti imediat:

I. Reprezentantii membrilor Bancii in Consiliul guvernatorilor Bancii, precum si supleantii lor beneficiaza de urmatoarele privilegii si imunitati pe timpul indeplinirii de catre acestia a obligatiilor de serviciu pe teritoriul fiecarui stat membru al Bancii:


  1. imunitate impotriva urmaririi judiciare si administrative privind actiunile intreprinse de catre acestia in indeplinirea obligatiilor de serviciu. Aceasta imunitate nu se aplica in privinta raspunderii civile in cazul provocarii de daune in accidente rutiere;

  2. scutiri vamale privind bagajul personal identice cu cele care se acorda functionarilor diplomatici cu rang corespunzator din statul respectiv;

  3. scutirea de la plata taxelor si impozitelor directe privind orice sume banesti care se platesc reprezentantilor sau supleantilor acestora de catre statul membru care i-a desemnat;

  4. scutirea de orice obligatii de stat.

Asta bomba.

Citeste si:
Bacșișul va fi impozitat cu 10% începând din 2023
Bacșișul va fi impozitat cu...

Eugen Teodorovici CARE in ACEST moment este guvernator al BII NU este oblilgat sa platesca nicio taxa si niciun impozit in Romania. Sa dezminta el public daca nu este adevarat.

Sa fie clar. In timp ce Teodorovici ne cocoseaza cu taxe si impozite, persoane fizice si juridice, el nu plateste nimic statului roman. Eugen Teodorovici este singurul roman care are imunitate de doua ori, una de la Parlamentul Romaniei si alta de la banca lui Putin.

Citu: Cum a devenit Orlando guvernator in aceasta banca? Cu premeditare

In iulie 2015 a introdus in sedinta de Guvern protoculul cu BII.

Foarte important, pana in 15 Noiembrie 2018 Romania era reprezentata conform hotararii nr. 1091/2007 astfel “un secretar de stat si un director general din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor, nominalizati prin ordin al ministrului economiei si finantelor.” Orlando nu avea NICIO legatura cu BII pana acum cateva luni.

Citeste si:
Ce taxe se scumpesc începând cu 1 august
Ce taxe se scumpesc începând...

Dar, pe 14 noiembrie 2018 Orlando cu escala la Moscova se intalnea cu presedintele BII. (vezi foto)

Pe 15 noiembrie 2018, la o zi dupa intalnirea cu presedintele BII, Guvernul Romaniei, la propunerea lui Orlando, aproba in sedinta de guvern hotararea nr. 921/2018 prin care se SCHIMBA reprezentarea Romaniei la BII astfel :”Guvernatorul pentru Romania in Consiliul Guvernatorilor Bancii Internationale de Investitii este ministrul finantelor publice, iar supleantul sau este o persoana desemnata de ministrul finantelor publice.”

Mai clar. La o zi dupa ce se intalneste cu presedintele BII, Orlando se inscauneaza guvernator in aceasta banca. Cu ce l-a convins presedintele rus al BII? Salariul? I-a transmis ordinul de la Moscova si Orlando a executat imediat? Asteptam sa ne spuna institutiile statului.

Dar sa vedem ce s-a discutat la intalnirea din 14 noiembrie cand Orlando inca nu era guvernator al BII: “The discussion participants paid special attention to key agenda issues of the upcoming first meeting of the IIB Board of Governors to take place in December. In particular, the parties discussed the prospects for the Bank’s headquarters relocation to Budapest and the new IIB Capitalization Program. It was specifically emphasized unanimous support of decisions on these strategic issues by all IIB shareholder states, including Romania,”

Citeste si:
Cîțu: „Soluţia pentru inflaţie mică, dobânzi scăzute şi taxe mici...
Cîțu: „Soluţia pentru...

Sa recapitulam. Pe 14 noiembrie Teodorovici se intalneste cu presedintele bancii BII. Teodorovici nu este in conducerea bancii inca DAR discuta agenda intalnirii de la Varadero din 3-4 decembrie 2018. In ce calitate?? Pe 15 decembrie se autonumeste in conducerea bancii pentru a putea PARTICIPA la intalnirea guvernatorilor de la Varadero, Cuba.

Pleaca in Cuba in perioada 1-4 decembrie, in acelasi timp in care are loc si intalnirea guvernatorilor BII. Ascunde calatoria in Cuba si aflam pe surse. Spune ca nu a fost la intalnirea guvernatorilor desi la discutia din 14 noiembrie a discutat agenda intalnirii de la Varadero si a dat asigurari ca Romania sustine mutarea sediului bancii de la Moscova la Budapesta.

De ce nu a zis nimic niciodata public despre faptul ca Romania sustine acest off-shore in inima UE? Tot de la Moscova i s-a spus sa amane lista neagra a off-shorurilor in sedinta ECOFIN in care a facut de ras Romania?

Citeste si:
Ligia Deca, propusă de liberali în funcția de ministru al...
Ligia Deca, propusă de...

Si nu este tot. Penal este altceva. Eugen Teodorovici nu are voie, conform art 71 din Constitutie sa ocupe functii remunerate, altele decat in Guvern.

(2) Calitatea de deputat sau de senator este incompatibila cu exercitarea oricarei functii publice de autoritate, cu exceptia celei de membru al Guvernului

Asta inseamna ca Teodorovici INCALCA LEGEA DIN NOU. De ce? Pentru ca poate si nu-i mai este frica de nimeni si de nimic. Institutiile statului care ar trebui sa-i protejeze pe romani si interesul national de agenti ai altor state, acum il protejeaza pe el.

Citu: Il somez public sa prezinte fluturasul de la BII

#RomaniaFaraPSDsiALDE #RomaniiTrebuieSaStie

P.S. In acest moment Orlando are imunitate diplomatica acordata de Rusia, este imposibil sa-l facem sa raspunda pentru faptele sale pana nu-i dam jos de la guvernare.

Surse: BII comunicat 14 Noiembrie 2018, Hotararea nr. 921/2018 pentru stabilirea nivelului de reprezentare a Romaniei in Consiliul Guvernatorilor si Consiliul Directorilor Bancii Internationale de Investitii si in Consiliul Bancii Internationale de Cooperare Economica, Hotararea nr. 1091/2007 privind numirea reprezentantilor in Consiliul Bancii Internationale de Colaborare Economica (B.I.C.E.) si in Consiliul Bancii Internationale de Investitii (B.I.I.), cu sediile la Moscova, Constitutia Romaniei", a scris Citu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.