Decesul ”Printesei inimilor” pe 31 august 1997, in urma cu exact 20 de ani, la cateva ore dupa ce masina in care se afla Diana lovea un pilon al Tunelului Alma la Paris, la ora 0.26, declansa un val de emotie in intreaga lume, scrie AFP.

Admiratorii Dianei din intreaga lume comemoreaza joi aceasta tragedie, iar presa si-a multiplicat in ultima perioada emisiunile si dosarele despre printesa Tarii Galilor, care a ramas la fel de populara.

Fiii Dianei i-au adus miercuri un omagiu sobru mamei lor, a carei mostenire vor sa o pastreze, iar buchete de flori se aduna in fata fostei resedinte la Londra a Dianei.

Harry, William si sotia sa Kate au vizitat pe o ploaie torentiala, in intimitate, gradina alba efemera creata in memoria ei la Palatul Kensington, unde locuia la Londra.

Timp de o ora, cei trei au vizitat locul in care predomina flori albe, special plantate ca un omagiu celei care, devenita un simbol, era numita cu afectiune Lady Di.

Printii s-au dus dupa aceea sa vada zecile de buchete de flori depuse de trecatori la cateva zeci de metri de gradina, in fata grilajelor palatului londonez.

Harry a primit flori de la un trecator, pe care le-a depus printre celelalte, in mijlocul mesajelor si lumanarilor.

”Am venit, acum 20 de ani, impreuna cu mama mea si fiul meu, acum in varsta de 21 de ani acum”, a declarat Stephanie Davinson, o profesoara, in varsta de 52 de ani, dupa ce a depus un buchet.

ASOCIATII DE CARITATE

William si Harry, atenti sa perpetueze angajamentul mamei lor, s-au intalnit, de asemenea, cu reprezentanti ai organizatiilor de caritate pe care ea le sustinea.

”Acest angajament le va permite printilor sa aduca un omagiu vietii si operei mamei lor”, a declarat un purtator de cuvant al Palatului Kensington. ”Impreuna, ei vor reflecta la realizarile importante ale printesei si la mostenirea ei, care continua sa rezoneze in randul multor persoane, astazi”.

Niciun angajament oficial nu este prevazut pe 31 august, ziua in care Diana a murit in 1997, la varsta de 36 de ani, intr-un accident rutier, la Paris, impreuna cu noua ei dragoste, bogatul mostenitor egiptean Dodi Al-Fayed.

Citeste si:
Ciucă: Mesajul Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor...
Ciucă: Mesajul  Zilei...

Cateva persoane erau prezente, in noaptea de miercuri spre joi, in ploaie, intr-un loc situat in apropierea tunelului Podului Alma, unde a avut loc accidentul, si care a devenit pe loc un loc de amintire si omagiu.

Eram un copil atunci cand a murit ea, dar i-am studiat biografia. Imi placea Diana si angajamentul ei fata de cauze umanitare”, a declarat Marie Hermann, in varsta de 25 de ani, o jurnalista germana.

”Imi amintesc ziua casatoriei ei si ziua mortii ei”, a declarat Linda Bigelbach, in varsta de 61 de ani, care locuieste la St. Paul, Minnesota. In opinia ei, Diana ”va fi mereu printesa poporului”.

Locul este o replica a flacarii Statuii Libertatii de la New York. Pe lanturile din jurul micului monument, sute de lacate au fost agatate, in semn de amintire.

Cateva zeci de buchete de flori si fotografii cu printesa au fost depuse in jurul flacarii in noaptea de miercuri spre joi. Un admirator a aprins lumanari.

Citeste si:
Kim Kardashian, achiziție neașteptată la o licitație. Vedeta a...
Kim Kardashian, achiziție...

De la logodna cu printul mostenitor Charles, pe cand era doar o tanara timida de 20 de ani, rolul de mama devotata si de activista umanitara si pana la decesul ei tragic, Diana a busculat familia regala si si-a marcat epoca.

Prietena unor celebritati si figuri mediatice, aceasta aristocrata a carei imagine publica ascundea o personalitate chinuita si-a forjat o popularitate mondiala afisandu-si empatia fata de cei mai defavorizati.

Confidentele sale private au dezvaluit, de asemenea, o femeie independenta, care si-a asumat libertati fata de traditiile monarhice.

O STATUIE CU EFIGIA DIANEI

William si Harry au comandat o statuie cu efigia eI, pentru a ancora solid amintirea mamei lor, care va fi ridicata ulterior, poate pana la sfarsitul anului, in gradinile Kensingtonului.

Acest demers al amintirii i-a impins sa rupa anii de tacere si sa vorbeasca despre ea, pentru prima oara, cu inima deschisa, intr-un documentar al postului britanic de televiziune ITV.

Citeste si:
Printul Harry si Meghan Markle au anuntat cand se vor muta din...
Printul Harry si Meghan...

Kate, William si Harry, in gradina de Palatul Kensington, pe 31.08/2017 (Foto: Instagram kensingtonroyal)

”Pentru Harry si pentru mine este extrem de important sa-i sarbatorim viata”, a declarat William, in varsta de 35 de ani.

Cei doi printi, care au luat locul mamei lor in lumina proiectoarelor si pe prima pagina a tabloidelor, au preluat totodata stafeta angajamentelor sale oficiale, a luptei impotriva minelor antipersonal, in apararea celor fara adapost si a sensibilizarii fata de problemele de sanatate mintala.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.