Poti cumpara aproape orice la pret redus, daca stii informatii de interior din lumea retailului.

Daca ai suficienta rabdare si ai grija sa compari preturile si sa gasesti magazinele cele mai ieftine, poti face economii lunare substantiale sau te poti bucura de mai multe experiente si cumparaturi cu aceiasi bani. Studiile arata ca mersul la cumparaturi ne face mai fericiti, iar odata ce stii de trucurile astea poti sa te bucuri mai des de aceasta activitate. Iata, asadar, cum poti face cumparaturi mai ieftine:

1. Foloseste carduri prin care obtii reduceri. Sunt utile pentru cumparaturi de orice fel, inclusiv pentru rezervari la hoteluri sau pentru bilete de avion

Nu e nevoie neaparat sa vanezi reduceri si sa astepti pana produsul pe care ti-l doresti intra in promotie. Poti sa-l iei la pret mai mic folosind un astfel de card, prin care primesti puncte de fiecare data cand faci cumparaturi. Punctele respective se transforma in bani pe care ii poti folosi pentru cumparaturi viitoare. Dupa cum vezi, il poti folosi atat la cumparaturi curente, cat si la achizitionarea unor bilete de avion, dar si la abonamente la sali de sport sau pentru a face rezervari la hoteluri.

Daca alegi sa folosesti tipul acesta de carduri, poti sa platesti cumparaturi si in rate. Daca ai gasit o oferta foarte avantajoasa la un anumit produs, dar mai este pana la salariu, poti profita de ea cu ajutorul lui, pentru ca ai si dobanda zero daca platesti pana pe data de 25 a lunii urmatoare.

2. Mergi la cumparaturi in aceasta zi. Atunci se fac cele mai multe discounturi

Potrivit Investopedia, cea mai buna zi din saptamana pentru a face cumparaturi este joi seara. Magazinele rearanjeaza marfa pe rafturi in aceste zile, pentru ca urmeaza aglomeratia de weekend. Cu aceasta ocazie stabilesc si care sunt marfurile care vor intra in promotii, asa ca, daca mergi joi seara la cumparaturi, ai ocazia sa vezi discounturile primul.

Nu uita ca in ultimii ani fiecare brand are si un magazin online. Fa-ti un abonament la notificarile brandurilor preferate pentru a afla direct de pe e-mail cand sunt reduceri. In plus, daca iti faci abonament la notificari, multe magazien ofera si un discount pentru asta. Nu uita sa te abonezi si la paginile din social media ale brandurilor care iti plac, pentru ca si de acolo poti afla o multime de informatii utile despre zilele in care sunt reduceri si oferte speciale.

Citeste si:
Reduceri de până la 50% la cele mai iubite dispozitive beauty, de...
Reduceri de până la 50% la...

3. Cumpara electrocasnice, haine si accesorii in aceste perioade din an

Prima regula este sa faci cumparaturi dupa marile sarbatori – dupa Craciun, dupa Anul Nou si dupa Paste. In preajma sarbatorilor se fac mai multe cumparaturi, asa ca magazinele profita din plin de asta. Dupa aceea interesul cumparatorilor scade, asa ca ofera aceleasi produse la preturi mult mai mici. Tine minte asta si nu nu face nicidoata cumparaturi in luna sarbatorilor de iarna sau a celor pascale. Asteapta pana trec si vei vedea ca poti cumpara exact aceleasi produse, dar mult mai ieftin.

De asemenea, exista pentru fiecare tip de produs pe care ti-l doresti o perioada optima pentru a-l achizitiona. Astfel, potrivit LifeHacker ar trebuie sa faci urmatoarele cumparaturi in functie de lunile anului:

  • Ianuarie – haine, covoare, mobila, lenjerii de pat, jocuri video
  • Februarie – telefoane, televizoare
  • Martie – genti de voiaj si trollere
  • Aprilie – tenisi
  • Mai – frigidere, saltele de pat, mobila de birou
  • Iunie – echipamente de fitness, scule
  • Iulie – mobila, obiecte de decor pentru casa
  • August – costume de baie, haine pentru copii, obiecte de papetarie si birotica
  • Septembrie – Electrocasnice, biciclete, masini, bilete de avion
  • Octombrie – mobila de gradina, jeansi
  • Noiembrie – Scule, televizioare si electronice
  • Decembrie – gratare de gradina, aparat de aer conditionat, plante decorative
Ce parere ai despre aceste ponturi? Iti sunt de ajutor?

Sursa foto: Creative Commons
Citeste si:
Sebastian Dobrincu, păgubit cu 40.000 de euro după ce și-a pierdut...
Sebastian Dobrincu, păgubit...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.