Un nou an inseamna noi provocari pentru antreprenori, iar cu aceste tactici poti avea parte de cel mai bun an pentru businessul tau.

Conducerea unui business nu este deloc o misiune usoara, iar extinderea afacerii vine mereu la pachet cu o multime de riscuri. Cu un plan bine stabilit, o cercetare amanuntita a pietei si folosind cateva instrumente menite sa sprijine businessurile mici, poti ca la finalul anului viitor sa ai o afacere de doua ori mai mare decat acum si perspective excelente pentru viitor.

1. Fa vanzari prin propriii clienti

Cine poate fi un om de vanzari mai bun decat un client multumit? Un produs bun, cu o baza de clienti buna, dar care, din diverse motive, nu poate sa depaseasca acel nivel, va avea numai de castigat din parteneriatul cu propriii clienti. Potrivit Inc., strategia de a-ti rasplati clientii deja existenti pentru a face recomandari altor potentiali clienti este una dintre cele mai rapide modalitati pentru a-ti creste businessul.

2. Creste-ti capacitatea in mod inteligent

Apeleaza la solutii inteligente prin care sa iti cresti capacitatea si calitatea serviciilor. Ai la dispozitie o multime de instrumente, indiferent de tipul de business pe care il conduci. O idee de luat in calcul este folosirea leasingului operational.

Cu ajutorul lui ai la dispozitie masinile, iar tu nu ai nicio grija legata de intretinerea lor – nici reparatii, nici RCA, nici revizii. Le poti folosi cum vrei si asa cum crezi ca este benefic pentru afacerea ta. Daca te uiti peste aceste informatii despre leasing operational auto, poti vedea exact cat trebuie sa platesti lunar pentru orice masina iti doresti. In cazul in care masina se defecteaza, ti se pune la dispozitie un alt autovehicul.

Este doar un singur exemplu de instrument extrem de util unei afaceri, dar mai exista si multe alte instrumente, mai ales din zona aplicatiilor de business.

Citeste si:
Suma medie pe care românii o cheltuie anual pe cadouri
Suma medie pe care românii o...



3. Acorda atentie celui mai important aspect pentru succesul unei afaceri

Strategii, cifre, bilanturi si bugete – toate acestea sunt importante, insa, la finalul zilei, aspectul esential pentru succesul unei afaceri este reprezentat de multumirea clientilor. Concentreaza-te pe experienta clientilor tai in interactiunea cu produsul pe care il vinzi, este sfatul pe care il dau cei de la businessnewsdaily.com pentru o crestere rapida si sigura.

Imbunatatirea permanenta a produsului si atentia la interactiunea clientilor cu el este una dintre cheile pentru a duce businessul tau la un nou nivel in anul 2017. Cheia este simplitatea – produsul trebuie sa fie usor de cumparat si usor de folosit. De acolo inainte, sansele sa iti atingi obiectivele sunt la un pas distanta.

4. Foloseste-te de site-urile de socializare din plin

Citeste si:
Patru valori care pot defini companiile viitorului
Patru valori care pot defini...

Angajarea unui specialist pentru comunicarea in platformele de socializare te va ajuta enorm in cresterea notorietatii. Este nu doar o metoda relativ ieftina pentru a ajunge la publicul tau tinta, dar si una care da cu adevarat roade. Este important, insa, sa intelegi ca ai nevoie de o persoana specializata pentru asta. Folosirea acestor site-uri te ajuta si sa ai parte de feedback rapid si constant, asa incat devine aproape imperativ ca in 2017 sa iti rezervi o parte din buget pentru asta.

Drumul antreprenoriatului nu este nici pe departe unul usor, mai ales in tara noastra. Un raport al Global Entrepreneurship Monitor citat de mediafax.ro, arata ca in Romania un antreprenor are nevoie, in medie, de circa 12.500 de dolari pentru a pune pe picioare un business, mai mult decat in Polonia, Suedia, Bulgaria, Croatia sau Ungaria.

Citeste si:
Cum influențează tehnologia echilibrul dintre viața profesională și...
Cum influențează tehnologia...

Sursa foto: lightpoet/Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.