Business 2 Iulie 2016 11:00
Securitatea a devenit un subiect de mare interes pentru antreprenorii care si-au dezvoltat afaceri de acasa sau pentru cei care au infiintat mici companii, mai ales in conditiile in care spargerile si furturile s-au inmultit in ultimii ani.

Fie ca vorbim despre documente importante, bani, echipamente electronice sau softuri, securitatea fizica si virtuala nu este un subiect al carei importanta trebuie trecuta cu vederea, scrie Entrepreneur.com. Incidentele neprevazute, precum incendiile sau inundatiile, te pot lasa fara bunuri de valoare iar sa le inchizi intr-un sertar cu cheia este o masura mult prea riscanta, mai ales cand afacerea ta depinde de ele. Iata cateva metode prin care iti poti proteja eficient lucrurile:

1. Investeste intr-un seif rezistent.
Este cel mai bun loc pentru a tine documente importante, contracte confidentiale si sume mari de bani pe care nu ai apucat inca sa le depozitezi in banca. Seifurile sunt aproape imposibil de spart si rezista la incendii, astfel ca bunurile tale vor fi pe deplin protejate. Indiferent ca alegi unul cu un sistem de inchidere mecanica sau electronica, un seif iti da un plus de siguranta si iti permite luxul sa stai fara griji cand pleci la conferinte in alte orase sau in vacanta. In plus, unele companii de asigurari iti pot cere sa iti protejezi bunurile de valoare pentru ca asigurarea sa fie valabila, asa ca un seif este o varianta foarte eficienta pentru a indeplini si aceasta cerinta.

2. Instaleaza un sistem de alarma inteligent
, de ultima generatie - este metoda ideala pentru a te proteja de furturi. Acestea actioneaza in momentul in care perimetrul pe care il supravegheaza este invadat si pot fi setate pentru a transmite apeluri de urgenta spre cea mai apropiata sectie de politie. Cele manuale, activate printr-un buton „de panica“, sunt foarte utile angajatilor. Ele sunt de obicei ascunse sub birouri, astfel incat sa poata fi apasate discret, dar cu usurinta in caz de pericol sau amenintare. In plus, un sistem de alarma poate descuraja potentialii hoti de la incercarea de a-ti calca pragul.

3. Protejeaza-ti intotdeauna device-urile.
Traim vremuri in care pana si site-ul Pentagonului a fost spart, iar hackerii si-au diversificat metodele prin care pot ataca informatic bazele de date, asa ca este absolut necesar sa ai instalate sisteme de securitate puternice pe toate device-urile pe care le folosesti. De asemenea, este indicat sa iti parolezi atat computerul, cat si folderele importante si adresa de e-mail. Specialistii in securitate recomanda sa alegi parole cat mai complicate, care sa includa majuscule, semne si cifre, astfel incat sa se creeze o combinatie imposibil de spart.

4. Instaleaza un sistem anti-incendiu.
Acestea se declanseaza prin intermediul alarmelor montate, de obicei, pe tavan, care reactioneaza la fum si pornesc stropitoarele. Incendiile pot porni si de la un scurt-circuit pe timpul noptii, asa ca este recomandat sa investesti intr-un sistem care sa tina focul sub control si sa il stinga inainte sa se transforme intr-unul de proportii. De asemenea, daca iti desfasori activitatea intr-un sediu, una dintre cerinte este sa ai extinctoare la indemana si sa iti instruiesti angajatii astfel incat fiecare dintre ei sa stie cum se folosesc in caz de incendiu.

5. Camerele de supraveghere sunt prezente in aproape toate companiile, iar utilitatea lor se dovedeste nu in monitorizarea activitatii de zi cu zi, ci in momentul unei spargeri. Sunt nenumarate cazurile in care politistii au reusit sa identifice infractorii pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, asa ca nu ezita sa instalezi unele macar la intarea in casa sau in sediul in care iti desfasori activitatea. La fel ca si in cazul sistemelor de alarma, ele pot descuraja hotii, care stiu ca va fi mult mai usor sa fie identificati daca tintesc o companie supravegheata.

Un vechi proverb spune ca este mai bine sa previi decat sa combati, iar asta se aplica si in cazul unei afaceri. Sa preintampini aparitia problemelor se va dovedi o alegere inspirata pe termen lung, iar tu vei dormi mai linistit stiind ca bunurile tale de valoare sunt in siguranta.

Citeste si:
5 pași esențiali pentru alegerea unei companii de împrumut online
5 pași esențiali pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.