Numarul start-up-urilor din tara noastra s-a triplat in ultimii trei ani, noteaza portalul tech.eu, mentionand in acelasi timp si numarul ridicat de afaceri pornite in special in domeniul IT. Romanii incep sa vada avantajele in a fi propriul sef si sunt mai intreprinzatori decat in anii anteriori.

Exista in prezent si mai multe servicii pe care alte firme le pun la dispozitie celor la inceput de drum, de la credite speciale pentru IMM-uri pana la servicii pentru inchirierea si gestionarea unei flote auto, absolut necesara in orice business. Acest serviciu de leasing fara avans este unul croit sa usureze munca de manageriere a unei afaceri, avand rate fixe si preluand toate activitatile ce tin de flota auto – reparatii, plata asigurarilor si inlocuirea rapida a masinilor in cazul unor defectiuni. Fara grijile legate de administrarea masinilor, managerii au timp sa se gandeasca la lucruri cu adevarat importante pentru businessul lor.

Iata cinci idei de afaceri profitabile care nu au nevoie de investitii mari:

1. Plantatia de lavanda

O analiza realizata la nivelul statelor din Uniunea Europeana a evidentiat faptul ca 40% din terenul arabil al României este lucrat de straini. Potentialul agricol al tarii noastre ii atrage pe straini si ar trebui exploatat mai mult de noi insine.

O plantatie de lavanda este una dintre cele mai porfitabile afaceri din agricultura, planta se adapteaza bine la climatul din tara noastra si are o piata de desfacere larga. Este un produs foarte cautat de firmele de cosmetice, avand un pret ridicat, care i-ar putea aduce proprietarului plantatiei un venit indestulator fara o investitie foarte ridicata.



2. Accesorii hand-made

Piata de accesorii hand-made s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani. Bijuterii, obiecte de decor, cutii de depozitare, toate realizate de mana, unicate sunt tot mai populare printre romani. Faptul ca obiectele pot fi personalizate face din aceasta afacere una cu o plaja larga de clienti.

Investitia initiala nu este una ridicata, insa depinde si de produsul realizat si de materialele alese pentru a le realiza. Un magazin online este suficient pentru a vinde obiectele, iar targurile de astfel de produse pot aduce venituri destul de ridicate.

Citeste si:
Cum influențează tehnologia echilibrul dintre viața profesională și...
Cum influențează tehnologia...

3. Cosmetice bio

Asistam in prezent la un adevarat trend in ceea ce priveste un stil de viata sanatos. Acest concept cuprinde inclusiv utilizarea unor cosmetice realizate din produse naturale. O astfel de afacere poate porni cu o investitie infima, de la fabricarea sapunurilor naturale, si poate ajunge treptat la un nivel foarte ridicat, mai ales ca aceste produse sunt atat de cautate in ultimii ani. Farmaciile naturiste au numeroase colaborari cu producatorii de cosmetice naturale, iar deschiderea unui magazin online nu necesita o cheltuiala prea mare, asa incat pentru a pune pe picioare un astfeld e business, investitia initiala nu este foarte ridicata.

4. O afacere in designul interior

Cand vine vorba de decorul interior pentru locuinte si birouri, romanii au inceput sa inteleaga rolul unui profesionist. Asa se face ca afacerile din acest domeniu devin tot mai solicitate si obtin profituri tot mai mari. Sumele de inceput necesare pentru un astfel de business nu sunt foarte mari si depind foarte mult de publicul tinta.

Citeste si:
Idei de cadouri pentru femeile care apreciază eleganța și rafinamentul
Idei de cadouri pentru...

Firmele de design interior sunt la mare cautare si pentru decorarea restaurantelor si hotelurilor, asa incat este o idee de afacere care poate aduce un profit multumitor.

5. Plantatie de fructe de padure

Zmeura, afinele, coacazele si murele sunt foarte cautate in vestul Europei, iar climatul din tara noastra este absolut perfect pentru ca ele sa se dezvolte. Ele sunt vandute catre companii care le utilizeaza la producerea de dulceturi sau alte alimente. Potrivit unui antreprenor din acest domeniu, o plantatie de fructe de padure poate fi pusa pe picioare cu o investitie de circa 3.000 de euro. Dintr-un hectar se pot obtine intre 10.000 si 15.000 euro, insa suma poate ajunge la 20.000-25.000 daca fructele sunt vandute la pret final si nu prin intermediari.



Care dintre aceste idei crezi ca sunt cel mai usor de pus in aplicare?

Sursa foto: Shutterstock, Pixabay

Citeste si:
Lidia Buble a sărit în ajutorul refugiaților din Ucraina: „Haine,...
Lidia Buble a sărit în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.