Business 2 Iulie 2015 18:48
Chimcomplex Borzesti, controlat de omul de afaceri Stefan Vuza, intentioneaza sa achizitioneze combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea si sa infiinteze astfel Compania Romana de Chimie.

Directorul general al Oltchim, Victor Avram, a participat la inaugurarea unei instalatii a Chimcomplex si a declarat ca integrarea celor doua companii in Compania Romana de Chimie ar fi "un pas castigat pentru tara". "In Romania, industria ar trebui sa isi gaseasca fagasul normal. In ultima vreme am asistat numai la inchideri de fabrici, opriri temporare sau totale. Ar fi nemaipomenit daca am reusi sa facem o astfel de companie (…). Ar fi un pas castigat pentru tara, nu neaparat pentru cele doua companii. Cu siguranta, aceasta integrare, aceasta dezvoltare da alt potential si ai alt cuvant de spus pe piata in acel moment", a spus Avram, citat intr-un comunicat al Chimcomplex.

La randul sau, directorul Chimcomplex, Dumitru Coman, a declarat ca echipa de management a grupului SCR, din care face parte compania, detine expertiza si solutiile necesare pentru salvarea Oltchim."Credem ca platforma de la Oltchim are in continuare potential, este nevoie doar de acel catalizator care sa integreze energiile celor doua echipe. Noi credem ca acest catalizator poate fi asezat in interiorul echipei de la Oltchim impreuna cu Chimcomplex", a spus Coman.

Principalele produse ale Chimcomplex sunt soda caustica si clorul. In primul semestru, compania a avut un profit de 14,5 milioane de lei si o cifra de afaceri de 102 milioane de lei, scrie MEDIAFAX.

Compania a intentionat si in trecut sa preia Oltchim. In 2012, Chimcomplex a depus o oferta pentru combinat, dar aceasta nu a fost selectata castigatoare a licitatiei, procedura esuand ulterior, iar in decembrie 2013 Chimcomplex anunta o majorare de capital de 157 milioane lei si ca vrea sa cumpere activele viabile ale Oltchim.

Compania de stat din Ramnicu Valcea se afla in insolventa, planul de reorganizare prevazand vanzarea combinatului pentru minim 307 milioane euro. Planul prevede trei variante de valorificare a patromoniului combinatului, una dintre acestea vizand vanzarea Oltchim SPV, care ar urma sa fie infiintat prin preluarea activelor viabile ale combinatului, fara datorii, iar alta conversia creantelor creditorilor garantati si bugetari in actiuni, partial sau integral. Cea de-a treia varianta se refera la darea in plata a bunurilor imobile terenuri si cladiri catre creditorii bugetari.

Citeste si:
Comisia Europeana cere Romaniei sa recupereze de la Oltchim...
Comisia Europeana cere...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.