Grupul a inregistrat un castig exceptional de 79,8 miliarde de yeni (817 milioane dolari), dupa modificarea sistemului fondului de pensii, transmite MarketWatch.
In aceeasi perioada a anului trecut, Panasonic a obtinut un profit de 12,81 miliarde de yeni. Vanzarile au scazut cu 1% in trimestrul al doilea, la 1.824 miliarde de yeni (18,7 miliarde dolari), dar profitul operational a avansat cu 66%, la 64,2 miliarde yeni (657 milioane dolari).
Analistii anticipau un profit net de 14 miliarde de yeni (143 milioane dolari), un profit operational de 49,5 miliarde de yeni (506,8 milioane dolari) si venituri de 1.754 miliarde yeni (18 miliarde dolari).
Panasonic, mare exportator de electronice, beneficiaza de deprecierea yenului, care face produsele japoneze mai profitabile atunci cand sunt vandute in strainatate, scrie MEDIAFAX.
Dupa doi ani consecutivi cu pierderi anuale de peste 750 miliarde de yeni (peste 7 miliarde dolari), presedintele Panasonic, Kazuhiro Tsuga, s-a angajat sa nu mai mentina divizii neprofitabile in afacerile grupului. El a redus prezenta Panasonic pe piata televizoarelor cu ecran plat, unde concurenta este intensa si marjele de profit foarte mici.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Tu ce faci cu telefonul tău la finalul vieții lui?
Sursa: green.start-up.ro
-
Întreabă Orice: Sebastian Burduja răspunde întrebărillor comunității start-up.ro
Sursa: start-up.ro
-
Sorin Mierlea, președintele InfoCons, vine la Retail Logistics & FMCG: From...
Sursa: retail.ro
-
20 de rochii perfecte pentru nunțile din această vară
Sursa: kudika.ro
-
Totul despre sigilarea dentară
Sursa: garbo.ro
-
Centrul de Inovare Digitală pentru Societate, eDIH4Society, lansat oficial la...
Sursa: futurebanking.ro
-
Top 16 orașe în care locuiesc cei mai mulți miliardari ai Planetei
Sursa: wall-street.ro