SsangYong este un producător de automobile sud-coreean (atenție, deci nu din China) care își are originile în urmă cu 69 de ani. Pe atunci erau de fapt două companii, Ha Dong-hwan Motor Workshop și Dongbang Motor Co., care mai apoi au fuzionat.

La mijlocul anului 1963, s-a născut compania Ha Dong-hwan Motor Co. și, la scurt timp, a început să producă mașini pentru armata americană. În 1977 își schimbă numele în Dong-A Motor, iar în 1986 este preluată de grupul SsangYong.

Ultimii 37 de ani au fost o perioadă cu mai multe coborâșuri, decât suișuri. Compania asiatică a fost obligată de mai multe ori să își declare insolvența, fiind pasată, pe rând, de la Daewoo Motors, la SAIC Motor și, mai apoi, la Mahindra&Mahindra. Citește continuarea pe Automarket.ro.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Ianuarie 2024 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.