Potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență, publicat de ministerul Finanțelor, valoarea punctului de amendă va fi de 5% din salariul minim brut (care este în prezent de 3.300 de lei). Valoarea punctului de amendă a fost înghețată de mai multe ori la 145 de lei.

În prezent, valoarea punctului de amendă reprezintă 10% din salariul minim brut. Dar, Guvernul a plafonat această valoare, prin ordonanțe succesive, la 145 de lei. Adică la nivelul din 2017, chiar dacă salariul minim a crescut, ajungând acum la 3.300 de lei.

De la 1 ianuarie 2024, însă, sunt șanse mari ca amenzile de circulație să crească. Cel puțin asta dă de înțeles un proiect de Ordonanță de Urgență publicat de ministerul Finanțelor.

Citește continuarea pe Automarket.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Decembrie 2023 - 05 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.