Probabil că ne este greu să ne imaginăm lumea auto din ziua de astăzi fără Tesla. O companie tânără, care abia și-a făcut majoratul acum doi ani, dar cu o istorie plină, ce merită povestită.

Tesla Motors a năvălit pe piața vehiculelor electrice (EV) și a bateriilor ca un vârtej, de la înființarea sa în 2003. Sub conducerea lui Elon Musk, a pus în aplicare și a urmat ceea ce a fost numit „Planul Maestru Secret”. Astfel, acesta a scris un capitol foarte important în destinul industriei auto.

UN NUME CU REFERINȚE ISTORICE

Ca la începutul fiecărei companii, ai nevoie de un nume. Această sarcină i-a revenit lui Martin Eberhard, unul dintre fondatorii companiei. Eberhard știa că trebuie să fie un nume puternic pentru noua sa companie. Își dorea să fie jucătorul care să schimbe regulile jocului și să revoluționeze industria auto atât de puternic, încât să redefinească complet percepția asupra mașinilor electrice. Citește continuarea pe Automarket.ro.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Octombrie 2023 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.