Creditul de tip amanet auto este o formă mai particulară de credit, folosită în mod special pentru a face față unei nevoi urgente de bani, o problemă sau un neprevăzut. Permite persoanelor fizice să obțină o sumă de bani în schimbul unui bun depus drept gaj.

Ce înseamnă un credit tip amanet auto?

Un credit tip amanet auto este un tip de împrumut rapid cu un nume care îi indică felul în care funcționează: o persoană își lasă mașina drept gaj pentru a obține o anume sumă de bani. În principiu, un împrumut de tip amanet auto se bazează pe vânzarea temporară a unei mașini de către o persoană fizică unei organizații de credit, cunoscută sub numele de casă de amanet. Cu toate acestea, organizația însărcinată cu achiziționarea bunului face o ofertă de cumpărare care este mai mică decât valoarea de piață reală a vehiculului. De fapt, scopul principal al ofertei de vânzare a autoturismului de către persoana fizică este de a pune în gaj mașina ca garanție pentru un împrumut compensatoriu între 50 și 70% din prețul mașinii. Suma împrumutului va fi eliberată în mai puțin de 24 de ore.

Suma și durata unui credit de tip amanet auto

Suma pe care o poți obține depinde în mare parte de valoarea mașinii. Valoarea creditului oferit reprezintă, în general, între 50% și 80% din valoarea estimată a obiectului pe piața licitațiilor publice. Ratele dobânzii sunt stabilite în funcție de tranșa valorică. Nu există o sumă minimă sau maximă pentru un credit de amanet: totul depinde de valoarea obiectului amanetat.

Durata unui împrumut de amanet este de 30 de zile cu posibiltate de prelungire a contractului.

Cine poate beneficia de un credit tip amanet auto?

Creditul de tip amanet auto este cea mai bună alternativă pentru cei care nu pot lua un credit clasic de consum. Asta pentru că nu sunt considerați destul de eligibili de către organismele bancare sau cele de credit. Este o opțiune care nu te lasă să te expui unui risc de supraîndatorare, ca în cazul creditului clasic, de exemplu; bunul gajat este vândut dacă împrumutul nu este rambursat.

Citeste si:
Merită să îi iei celui mic o tricicletă electrică pentru copii?
Merită să îi iei celui mic o...

Deși amanetul poate evoca imagini cu oameni care își dau bunurile familiei pentru a avea ce mânca, acesta este de fapt un împrumut cu o rată a dobânzii mai mică decât un împrumut clasic sau un microcredit.

Accesarea acestui serviciu prezintă o serie de avantaje

În orice caz, accesul la acest serviciu a fost simplificat pentru orice persoană care are o nevoie urgentă de finanțare. Mai mult, s-a constatat și că adoptarea acestei soluții alternative la creditul bancar tradițional înseamnă că se poate obține un credit în cel mai scurt timp posibil, contrar a ceea ce cred mulți sceptici. Mai mult, este de la sine înțeles că, în ansamblu, organizația responsabilă de acordarea creditului nu solicită prezentarea a numeroase documente justificative în timpul procesării dosarelor clienților săi. Mai mult, la sfârșitul contractului, casa de amanet returnează mașina împrumutatului individual după ce a recuperat toți banii.

Citeste si:
Despre industria producatore de mașini
Despre industria producatore...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Octombrie 2023 - 03 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.