Mercedes SLR a ajuns la statutul de legendă în lumea automobilelor și motorsportului. Un nume strâns legat de Săgețile Argintii și Mille Miglia, condus de legende precum Juan Manual Fangio și Stirling Moss, susținut de echipe puternice precum Mercedes și McLaren.

Întoarcem ceasul în anii 1950, o eră crucială pentru Mercedes-Benz în lumea curselor auto. A fost o perioadă în care a avut parte de triumfuri și încercări. În timpul apogeului său, Săgețile Argintii create la Stuttgart dominau Formula 1, cursele de anduranță și raliurile.

CUM S-A NĂSCUT NUMELE SLR

Tot în acele zile de glorie Mercedes a dat naștere lui 300 SLR. Numele său purta dovada atributelor sale. SLR era un acronim pentru Sport, Leight, Rennsport, traducându-se ca „sport, ușor, de curse”. Citește continuarea pe Automarket.ro.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Septembrie 2023 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.