Ministerul Transporturilor a anunțat un nou proiect prin care să fie adoptat "modelul suedez" de circulație pe toate drumurile naționale administrate de CNAIR. Cu ajutorul noului sistem 2+1 de separare a benzilor, autoritățile speră să reducă numărul accidentelor pe aceste șosele.

După ce a fost implementat, anul trecut, un proiect pilot pe drumul E85, cunoscut și ca „drumul morții” din cauza numărului foarte mare de accidente grave, Ministerul Transporturilor a publicat un proiect prin care să fie introdus sistemul 2+1 pe drumurile naționale. Conform proiectului, noul sistem de separare a benzilor de circulație va fi introdus pe drumurile naționale aflate în administrarea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Prin sistemul 2+1, cunoscut și ca „modelul suedez”, banda centrală este utilizată ca bandă de depășire alternativă pentru fiecare direcție. Citește continuarea pe Automarket.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 August 2023 - 09 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.