Auto 9 August 2023 17:19 de Alexandra Chivu
Pentru a încerca să găsească un sunet inconfundabil mașinilor sale electrice, Renault și-a unit forțele cu renumitul artist francez Jean-Michel Jarre, considerat a fi unul dintre pionierii muzicii electronice. Cine a ascultat măcar o dată o melodie a artistului are așteptări mari din partea francezilor.

Una dintre caracteristicile mașinilor cu zero emisii este faptul că sunt silențioase. Până la urmă, vorbim despre lipsa unui motor cu ardere internă.

Însă, sunetul este foarte important, chiar și în cazul lor, din două motive esențiale: ca mod de interacționare a mașinii cu cel de la volan și, în al doilea rând, din motive de siguranță (o mașină cu zero emisii trebuie să emită un sunet atunci când circulă cu o viteză mai mică de 30 km/h, pentru a fi auzită de cei din jur). Prin urmare, liniștea este ideală, însă e nevoie și de sunete.

Citește continuarea pe Automarket.ro.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 August 2023 - 01 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.