Auto 7 August 2023 17:09 de Alexandra Chivu
A fost un moment în care Ford putea să cumpere Volkswagen. Mai exact, uzina din Wolfsburg. N-a făcut-o, pentru că Germania era prea instabilă atunci, imediat după război. Dar ce ne-a adus această negociere eșuată?

Cum ar fi fost percepția noastră în acest moment dacă toate modelele Volkswagen din ultimele decenii ar fi fost Ford? Dacă mașina preferată a românilor nu era Volkswagen Golf sau Passat, ci un Ford asemănător, dar cu un nume exagerat. Probabil, Ford ar fi fost cel mai mare constructor auto din lume, cu puține șanse să fie detronat, având în vedere cât de bine vinde în Statele Unite.

Cu o supremație pe teren propriu și cu o supremație în Europa, Ford s-ar fi uitat de sus și la Toyota. Dar de unde a apărut acest exercițiu de imaginație?

POVESTEA CONTROVERSATĂ A LUI BEETLE. Citește continuarea pe Automarket.ro.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 August 2023 - 12 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.