Auto 10 Iulie 2023 17:09 de Alexandra Chivu
Probabil, dacă nu urmărești fenomenul auto, o să privești indiferent la Renault Clio. L-ai văzut cam peste tot pe stradă, îl iubesc femeile sau forța de vânzări, este o mașină accesibilă, cu un design care a fost mereu plăcut maselor. Deci, un mic pește în ocean și nimic mai mult.

Totuși, toți fanii mașinilor franțuzești ar trebui să facă o plecăciune în fața modelului de oraș. Pentru că, în doar 5 generații, Renault Clio a devenit cea mai vândută mașină frațuzească din istorie. Nu, nu este Citroen 2CV sau Peugeot 208, așa cum ai fi tentat să crezi. Micul model Renault a reușit să adune 16 milioane de clienți, în ciuda provocărilor prin care a trecut Europa, mai ales în ultimele două decenii.

Actualul model, lansat pe piață în urmă cu patru ani, a continuat să fie un best-seller, însă, acum, simte nevoia unui aer proaspăt. Așa că faceliftul nu a întârziat să apară și i-a adus o față nouă, motorizări diverse și un ușor update tehnologic. Haideți să vedem ce s-a schimbat!

Citește continuarea pe Automarket.ro.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Iulie 2023 - 01 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.