Auto 10 Iulie 2023 09:25 de Alexandra Chivu
Cauciucuri de vară, de iarnă sau all season? Ce opțiune aduce cele mai multe avantaje, astfel încât să merite cheltuiala noastră? Dacă ai nevoie de sfaturi de la experți care să te îndrume către varianta potrivită bugetului și confortului tău, atunci rămâi aici și continuă să citești.

1. Beneficii pentru seturile de anvelope auto pentru vară. Care sunt condițiile perfecte de utilizare pentru care au fost create?
2. De ce le sunt recomandate conducătorilor auto seturile de anvelope all season?
3. Topul celor mai frecvente dezavantaje ale seturilor de cauciucuri all season
4. Când putem înlocui seturile de anvelope vară cu cele all season?

Beneficii pentru seturile de anvelope auto pentru vară. Care sunt condițiile perfecte de utilizare pentru care au fost create?

Anvelopele de vară sunt fabricate dintr-un material care conține substanțe ce asigură flexibilitate și tracțiune remarcabile la temperaturi ridicate, dar în schimb, devin rigide și îngreunează manevrabilitatea la condiții de îngheț. Ce se întâmplă în această situație? Banda de rulare interacționează mai greu cu suprafața drumului, reducând aderența. De regulă, cauciucurile de vară se evidențiază prin confort acustic mare. De asemenea, durează mai mult datorită procesului de uzură mai lent. Aceste anvelope auto sunt elastice, flexibile și oferă un nivel optim de control și cuplu de frânare pe orice tip de drum, în afară de cele umede sau alunecoase.

Toate seturile de cauciucuri auto trec prin teste specifice înainte de a fi puse la dispoziția conducătorilor auto. Prin urmare, este indicat să acordăm atenție rezultatelor testelor, dacă ne dorim să achiziționăm produse de calitate superioară. De asemenea, trebuie să reținem că toți indicatorii de anvelope trebuie să fie la cel mai înalt standard. Prin urmare, trebuie să luăm în considerare aspecte importante precum: nivelul de rigiditate, tipul anvelopei, construcția, compoziția, materialul, suprafața blocului benzii de rulare, durata de viață și rezistența la uzură.

De ce le sunt recomandate conducătorilor auto seturile de anvelope all season?

Seturile de cauciucuri all season au fost proiectate și dedicate utilizării în anumite regiuni, caracterizate de un climat moderat, cu ierni blânde și umede. Avantajul oferit de aceste anvelope auto vizează confortul, deoarece șoferul este scutit de necesitatea de a schimba seturile de anvelope de două ori pe an la un service auto sau la o vulcanizare. Din perspectivă financiară, un singur set de cauciucuri se dovedește mult mai rentabil decât prețul pentru două seturi separate de iarnă și de vară. În plus, nu mai trebuie să ne facem griji cu privire la depozitarea setului pe care nu-l mai folosim într-un anumit sezon. Seturile de anvelope all season oferă conducătorilor auto liniște, fiind pregătite mereu pentru sosirea bruscă a unui sezon rece, umed sau cu zăpadă. Prin urmare, cauciucurile all season oferă versatilitate și confort. Mai mult decât atât, anvelopele mixte nu necesită vizite sezoniere la service-ul auto pentru a le schimba.

Citeste si:
Ghidul jachetelor de primăvară: Cele mai frumoase 20 de modele cu...
Ghidul jachetelor de...

Topul celor mai frecvente dezavantaje ale seturilor de cauciucuri all season

După cum bine știm, seturile de anvelope all season reprezintă un compromis între cauciucurile de iarnă și cele de vară. Acestea împrumută caracteristicile ambelor categorii. Cu toate acestea, întotdeauna va exista un compromis în ceea ce privește performanța cauciucurilor de iarnă sau de vară, nivelul de frânare și aderența pe drumuri umede sau uscate.

Se pare că un set de cauciucuri all season nu poate egala capacitățile și performanța unui set de cauciucuri conceput special pentru fiecare sezon. Seturile all season sunt destinate vehiculelor cu putere redusă, locațiilor cu climă blândă și persoanelor care conduc rar sau la viteze mai mici. De exemplu, dacă deținem o mașină cu care ne plimbăm ocazional sau pe care nu ne dorim să o lăsăm în garaj pe timpul iernii, atunci merită să achiziționăm un astfel de set de anvelope. În schimb, dacă folosim mașina zi de zi, în drum spre serviciu, școală, grădiniță, dar și pentru călătorii la drum lung, atunci este indicat să ne orientăm către un set de cauciucuri auto speciale pentru fiecare sezon.

Citeste si:
De ce ar trebui să alegi anvelope all-season pentru camionul tău?
De ce ar trebui să alegi...

Când putem înlocui seturile de anvelope vară cu cele all season?

Tot mai mulți șoferi afirmă că preferă să utilizeze anvelopele all season, o opțiune pe care o consideră mai convenabilă din punct de vedere financiar. Dar de ce majoritatea conducătorilor auto preferă seturile de anvelope all season în detrimentul celor de vară? Primul motiv ar viza costurile ridicate ale pneurilor de vară. Al doilea dezavantaj pe care îl prezintă acestea se referă adâncimea mică a benzii de rulare. Lucru care duce la înlocuirea acestora mai des.

Pe piața din România, există o multitudine de anvelope auto, create de numeroși producători, însă specialiștii noștri îți recomandă branduri precum Pirelli, Goodyear, Michelin, Continental și multe altele, pe care le poți identifica simplu și ușor pe magazinul online de anvelope-discount.ro.

Citeste si:
Adidas Ozweego - adidași la modă care vor fi un hit în această vară
Adidas Ozweego - adidași la...

Descoperă online toate seturile de cauciucuri disponibile cu ajutorul filtrelor din shop, iar pentru informații suplimentare apelează la asistența gratuită de pe website.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Iulie 2023 - 09 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.