Auto 11 Mai 2023 16:13 de Alexandra Chivu
Ce este Hard Enduro Panorama? Un campionat de Hard Enduro, organizat de Club Sportiv Haita Deva condus de oameni cu suflet mare, foarte dedicati si pasionati de acest sport. Cine este RIEJU ? Un brand moto spaniol, extrem de popular in zona de vest a Europei, cu o vechime in fabricarea de motociclete de peste 80 ani. RIEJU a cumparat, modificat, dezvoltat si imbunatatit platforma GasGas, dupa preluarea gamei trial si a siglei de catre KTM. De asemenea produce pe langa motociclete de top hard enduro si motociclete din gama supermoto, street, scutere electrice.

Cine este Alfredo Gomez? Alfredo Gomez este cel mai bun pilot spaniol și unul dintre cei mai buni sportivi de Hard Enduro din lume. Este câștigător al Erzberg Rodeo, Hixpania Hard Enduro, Red Bull Minas Riders, The Wall Extrem Enduro; vicecampion X-Games, Campionatul Mondial SuperEnduro, WESS, Red Bull Romaniacs, Extreme XL Lagares ...si lista poate continua. Nu trebuie omis ca este un campion cu inima mare, cu un zambet ascuns, un fin cunoscator pe mecanica moto si un analist atent al competitorilor, pe care ii apreciaza la justa lor valoare. Alfredo Gomez a semnat in Decembrie 2022 un contract cu RIEJU Factory Team pentru participare la evenimentele sportive.

De Miercuri 3 Mai pana Sambata 6 Mai, la Panorama, Ghelari, Hunedoara, Romania s-a desfasurat una din etapele nationale de Hard Enduro, pe parcursul a 4 zile, cu peste 300 km de trasee de parcurs.


Inca din prima zi, RIEJU prin Alfredo Gomez s-a impus in top 3. Pe o zi perfecta pentru acest sport, pilotul a reusit sa ajunga la linia de final pe pozitia 3, la o diferenta de 15 sec de de locul 2 si 53 secunde de locul 1. A castigat instant simpatia publicului si atentia a inceput sa fie captata de ce poate realiza aceasta noua motocicleta cu un nou brand: RIEJU.

A doua zi, Joi, Alfredo Gomez, imreuna cu ceilalti competitori au facut un adevarat spectacol. Desi plecat din pozitia 3, a fost vazut pe traseu la "Cariera de marmura", una dinte cele mai periculoase si spectaculoase zone de trecere, cum a recuperat diferenta si se lupta pentru locul 1 la linia de sosire cu Teodor Kabakchiev. Toti prezenti erau in extaz. Din pacate o eroare umana, pe care in parte si-o asuma si pilotul, a facut sa existe o intarziere la punctul de alimentare si sa se piarda aproape doua minute. Alfredo Gomez, a facut un adevarat tur de forta sa recupereze timpul pierdut si a reusit sa termine pe pozitia trei la sase secunde de locul doi si 3 min si 45 secunde de locul 1.

Citeste si:
Afli la Factory Bootcamp cum să transformi afacerea într-un brand
Afli la Factory Bootcamp cum...

Ziua trei, pe un traseu de pese 100 km, a fost o lupta corp la corp pentru primii 5 concurenti. Pe traseu erau 3 motociclete care se luptau pentru locul 2. Pentru spectatori toate cele 3 motociclete care au trecut impreuna linia de sosire erau locul 2. Intre ele si RIEJU cu Alfredo Gomez pilot.

Ziua patru, a fost caracteriizata de un traseu bazat pe tehnica de hard enduro, nu pe viteza. Aici s-a rasturnat situatia clasamentului din zilele anterioare. Liderul competitiei Teodor Kabakchiev a trecut pe locul 3, la 21 secunde de locul 2: Alfredo Gomez - Rieju Factory Team, la randul lui cu 8 secunde dupa Michael Walkner care a ocupat locul 1 in ziua 4 de concurs.
A fost o competitie pe parcursul a patru zile, care claseaza RIEJU FACTORY ESP prin pilotul indragit de toata lumea Alfredo Gomez, pe locul 3, inca de la prima participare pe aceasta

motocicleta in Romania. Toata lumea stie ca aceasta competitie a fost pentru " Alfy " impreuna cu RIEJU, un antrenament pentru etapa de compionat mondial din Serbia: Xross Hard Enduro Rally care se va desfasura intre 17-20 Mai 2023. De asemenea asteptam cu nerabdare si cea mai grea etapa de Hard Enduro mondial de la Romaniacs - Sibiu - 24-29 Iulie 2023 unde RIEJU Factory ESP va fi prezent in aceeasi formula.
Alfredo si RIEJU! - FULL GASS ! va fi motto-ul nostru in perioada urmatoare pentru : RIEJU ROMANIA - BARDAK MOTOR SRL !

Citeste si:
România va cumpăra 32 de avioane F-35, valoarea contractului...
România va cumpăra 32 de...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Mai 2023 - 04 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.