Atunci când dorești să beneficiezi de mobilitate și libertate de mișcare, una dintre cele mai avantajoase opțiuni constă în alegerea unui serviciu de închirieri auto pe termen lung. Eviți astfel inconvenientele generate de deținerea unui automobil personal, precum cheltuielile ridicate cu taxele sau service-ul.

Închirierea unui automobil pe termen lung oferă numeroase avantaje, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru companii. Iată care sunt principalele 5 beneficii:

1) Costuri reduse

Închirierea unei mașini pe termen lung este mai rentabilă decât achiziționarea unui automobil, deoarece nu trebuie să suporți costurile asociate cu întreținerea și repararea vehiculului. Mentenanța completă a mașinii, precum și toate taxele de drum, asigurările, ITP-ul sunt acoperite de către firma de închiriere, în baza unei rate lunare fixe.

În plus, atunci când alegi opțiunea închirierii pe termen lung, rata lunară este considerabil mai mică, față de varianta unei închirieri de doar câteva zile. Acest aspect se traduce prin economie financiară pe termen lung.

2) Rată lunară fixă

Un alt mare avantaj al închirierii pe termen lung îl reprezintă costul lunar fix. În acest fel, beneficiezi de predictibilitate și siguranță financiară. Acest lucru este deosebit de util, mai ales pentru clienții care conduc afaceri și care pot beneficia de o planificare financiară mai ușoară. În plus, în cazul închirierii pe termen lung nu trebuie să plătești niciun avans.

3) Flexibilitate

Închirierea pe termen lung îți permite să alegi automobilul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale, accesând oferte diversificate. Ai posibilitatea să schimbi autovehiculul, pe măsură ce nevoile tale se schimbă în timp. De asemenea, beneficiezi de asistență rutieră non-stop, în cazul în care mașina se defectează, aceasta putând fi înlocuită imediat.

Citeste si:
Despre industria producatore de mașini
Despre industria producatore...

4) Flotă auto nouă și diversificată

Poți alege modele noi de automobile, oferite de constructori auto cu renume. Ai posibilitatea de a te bucura de confortul și plăcerea de a conduce autoturisme noi, din game de dimensiuni variate. Poți alege chiar limuzine luxoase sau SUV-uri impunătoare pe toată durata contractuală.
Acesta este un avantaj binevenit, deoarece prețul de achiziție al unor astfel de autovehicule este în general, foarte ridicat. Apelând la această formă de închiriere, conducătorul auto se poate bucura de orice tip de mașină, fără a fi limitat de un buget de achiziție.

5) Eliminarea stresului și a birocrației

Serviciul de închiriereri auto termen lung persoane fizice elimină stresul asociat mentenanței automobilului personal, deoarece aceste costuri sunt incluse în contractul de închiriere. Nu-ți mai faci griji pentru schimbarea anvelopelor de sezon, plata taxelor sau realizarea service-ului.

Citeste si:
5 motive pentru a te muta într-un oraș universitar
5 motive pentru a te muta...

În cazul în care închiriezi automobile pentru compania ta, gestionarea flotei va fi acoperită de către firma de rent a car. Nu-ți rămâne decât să te bucuri de confortul și mobilitatea pe care ți le oferă acest tip de închiriere auto.

În concluzie, închirierea unui automobil pe termen lung poate fi o soluție excelentă pentru cei care doresc flexibilitate, costuri reduse și planificare financiară ușoară. Este important să iei în considerare toate aceste avantaje și să se evaluezi cu atenție dacă această opțiune este potrivită pentru nevoile personale sau ale afacerii tale.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Aprilie 2023 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.