Auto 23 Decembrie 2022 09:50 de Advertorial
Atunci când automobilul tău nu mai dă randamentul pe care ți-l dorești, e necesar să iei câteva măsuri prompte, ca să te asiguri că mașina funcționează în mod corespunzător. Înainte să iei decizia finală, ține cont de aspectele de mai jos și ia în calcul varianta care crezi că se potrivește cel mai bine. Astfel, vei rămâne în siguranță la volan, iar autoturismul tău va atinge nivelul de performanță dorit. În funcție de bugetul și nevoile tale, alege cea mai bună soluție.

Revizia completă a mașinii

Dacă nu te-ai prezentat la reviziile periodice auto, acesta poate fi motivul pentru care randamentul mașinii este redus. O revizie completă la un mecanic, însoțită de o diagnoză, include verificarea și întreținerea tuturor sistemelor și componentelor automobilului, inclusiv a sistemului de frânare, a suspensiei, a direcției și a transmisiei. Așadar, specialistul în domeniu va putea identifica orice problemă care poate cauza scăderea performanței mașinii tale și îți va oferi sfaturi prețioase cu privire la reparațiile necesare.

De exemplu, mecanicul respectiv s-ar putea să recomande schimbarea filtrele de aer și ulei, acestea fiind două aspecte importante când vine vorba de funcționarea corectă a motorului mașinii tale. Acestea îndepărtează impuritățile, asigurându-i motorului un nivel ridicat de eficiență. Însă după un anumit număr de kilometri parcurși, filtrele se umplu cu impurități și devin mai puțin eficiente. De aceea, dacă nu sunt schimbate la timp, pot cauza probleme legate de performanța mașinii, inclusiv scăderea randamentului. Deci, schimbă-le la un service auto specializat, ținând cont de intervalele recomandate de producătorul vehiculului, pe care le găsești în cartea tehnică auto.

Înlocuirea automobilului

O altă soluție la care să apelezi atunci când nu mai ești mulțumit de actualul model este înlocuirea mașinii, adică să optezi pentru un buy back auto. Mai precis, prin intermediul acestui proces beneficiezi de cea mai bună evaluare pentru autoturismul tău. După o evaluare completă efectuată de către o echipă de experți în domeniu, vei ști cu exactitate în ce stare se află mașina ta. Așadar, după ce ai primit rezultatul respectiv, te poți orienta către un automobil mai bun și mai nou, de la un dealer auto autorizat.

Folosește carburantul recomandat

Alimentarea cu un carburant potrivit poate face diferența, atunci când vine vorba de performanța autoturismului. Totuși, mulți conducători auto neglijează detaliu acesta și nu iau în calcul importanța calității combustibilului, cu precădere pentru durata de viață a motorului. În consecință, în funcție de informațiile din cartea tehnică a automobilului, e indicat să alimentezi cu un combustibil care are cifra octanică sau cetanică recomandată de producător. Drept urmare, odată ce vei lua această măsură, vei observa că mașina ta va oferi un randament sporit. Plus că, odată ce folosești carburantul recomandat, se asigură și o curățare mult mai bună a motorului, depunerile se previn, iar sistemul de injecție este protejat pe termen lung.

Citeste si:
Cum să treci peste frig fără ilic. Soluții care îți țin casa caldă...
Cum să treci peste frig fără...

Verificarea sistemului de evacuare și a sistemului de alimentare

Sistemul de evacuare și sistemul de alimentare joacă un rol important în funcționarea eficientă a motorului mașinii tale. Dacă acestea nu funcționează corespunzător, motorul poate fi afectat, ceea ce poate duce la o performanță redusă pe șosele. Drept urmare, verifică dacă sistemul de evacuare nu este deteriorat și asigură-te că injectoarele nu sunt blocate sau defecte. Totuși, cel mai bine e sa ceri părerea unui specialist auto, deci să mergi la un service, ca să primești o părere pertinentă din partea unor experți. Apoi, în funcție de ceea ce au detectat aceștia, vezi care sunt măsurile care se impun. Consultă-te cu mecanicul și găsiți varianta optimă pentru modelul mașinii tale.

Drept urmare, dacă mașina ta nu mai dă randamentul inițial, este recomandat să mergi la un service auto specializat, pentru a primi sfaturi prețioase de la un mecanic. Pe de altă parte, ține cont de stilul tău de condus și ia în calcul înlocuirea sau repararea pieselor defecte. Odată ce vei lua aceste măsuri, cu siguranță mașina ta va da un randament îmbunătățit.

Citeste si:
Cu ce te poți deplasa eficient într-un oraș aglomerat: Top 5...
Cu ce te poți deplasa...

Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Decembrie 2022 - 09 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.