Mașina electrică este un concept relativ nou în lumea industriei auto. Deși unele companii și-au bazat întreagă activitate pe producerea de mașini electrice, altele oferă în continuare mașini pe combustie internă și vehicule hibride care funcționează atât cu electricitate, cât și pe combustibili fosili.

Mașinile produc o mulțime de emisii de carbon care sunt aruncate în atmosfera, lăsându-ne vulnerabili la pericole precum poluarea produsa de gazele cu efect de seră, gaze care pot provoca boli ale sistemului respirator al omului. Pentru a ajuta mediul în care trăim, o mașînă electrică reprezintă un mare pas înainte în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător.

De asemenea, există o mulțime de alte beneficii de care vă puteți bucura achiziționând o mașină electrică. De exemplu, cumpărând o mașină electrică, puteți primi și subvenții guvernamentale pentru că sunteți conștient de importanța mediului, de până la 45.000 de lei. În plus, mașinile electrice pot beneficia și de alte avantaje precum scutirea de la plata impozitului anual, gratuitate în parcările din centrul orașului și așa mai departe.

Chiar dacă inițial o mașină electrică reprezintă o investiție probabil mai mare decât în cazul unui autoturism convențional, aceasta investiție o veți amoritza rapid. În plus, dacă locuiți la casă și aveți montat un sistem de panouri solare, cu siguranță veți avea numai de câștigat.

Care sunt avantajele unei mașini electrice?

Poluați mai puțin

Spre deosebire de mașinile cu motoare pe combustie, pentru auto electrice este folosită o resursă regenerabilă, care se poate obține prin mai multe metode, care nu pun în pericol mediul. Acesta este de departe unul dintre cele mai importante și pozitive aspecte cu privire la utilizarea unei mașini electrice. De asemenea, chiar daca vehiculele electrice nu sunt 100% ecologice, ele provoacă o cantitate mică de poluare în mod indirect. Bateriile și electricitatea necesare pentru încărcare nu sunt neapărat generate din surse regenerabile de energie dar amprenta de emisii carbon eliberată în aer este diminuată în mod considerabil. Având o mașină electrică veți contribui la un climat sănătos și verde.

Citeste si:
Creditul de tip amanet auto - definiție, condiții și avantaje
Creditul de tip amanet auto -...

Mai ușor de condus

În lumea automobilelor, mașinile electrice au cea mai simplă metodă de condus. Mașinile electrice comerciale vin cu o transmisie care au practic o singură treaptă de viteză foarte lungă. Practic o mașină electrică se conduce precum o mașină convențională cu cutie de viteze automată.

Reducerea poluării fonice

Mașinile electrice reduc poluarea fonică, deoarece sunt mult mai silențioase. Mai puternic este sunetul produs de anvelope în timpul rulării decât sunetul produs de motorul electric, iar în ceea ce privește nivelul de decibeli din interiorul mașinii care este extrem de mic, zgomotul este aproape inexistent. Dacă locuiți pe o stradă din centrul orașului sau pe o arteră importanta a localității, cu siguranță știți cât de puternic este zgomotul produs de mașini în orele de vârf.

Citeste si:
Avantaje ale utilizării cutiilor din plastic stivuibile în industrie!
Avantaje ale utilizării...

Eficient din punct de vedere al costurilor

Dacă în trecut deținerea unei mașini electrice costa extrem de mult, în prezent, datorită progreselor tehnologice, costurile de întreținere au scăzut. În plus, în comparație cu o mașină pe combustie internă, costurile de intetinere în general sunt mult mai mici, deoarece există mai puține componente mecanice care necesită înlocuire. Mașinile electrice funcționează cu motoare alimentate electric și, prin urmare, nu este nevoie de ulei de motor de exemplu.

În ziua de astăzi, mașinile electrice reprezintă un procent mic din piața auto și cu siguranță veți atrage multe priviri dacă sunteți văzut la volanul unui astfel de automobil.

Acestea fiind spuse, mașinile electrice prezintă multiple avantaje pentru care merită să luați în considerare această variantă, cu atât mai mult dacă dispuneți de bugetul necesar, vă încadrați în programul rabla sau dacă locuiți la casă și cu siguranță veți avea numai de câștigat.

Citeste si:
Avantajele și beneficiile utilizării făinii de cocos în dieta ta
Avantajele și beneficiile...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Noiembrie 2022 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.