Există numeroase căi prin care cei ce îsi doresc o mașină, o pot obține, vorbind desigur, despre achiziția acesteia. În primul rand, există cele noi precum și cele second-hand, deja rulate și utilizate. De asemenea, sursele de la care le putem obține, diferă, asemeni reprezentanțelor auto, parcurilor auto, direct de la un proprietar sau prin intermediul unei firme care se ocupă cu asta, așa cum sunt cele de leasing auto, prin intermediul cărora o persoană poate obține o mașînă, nouă dar și second-hand, fără a plăti pentru această întreagă suma de bani de la început ci mai degrabă în rate, pe anumite perioade de timp stabilite de către firmă sau de comun acord cu clientul.

Firmele de leasing auto există de mulți ani iar prin intermediul acestora, multe persoane, au reușit și reușesc să obțină mașina pe care și-o doresc. Acesta reprezintă un serviciu benefic atât pentru persoanele fizice cât și pentru cele juridice, care dețîn un business și au nevoie de una sau mai multe mașini în scopul sarcinilor de lucru. Întregul proces este unul foarte simplu și nu reprezină niciun risc pentru client mai ales dacă este aleasă o firma de leasing de încredere. În alte cuvinte, putem vorbi practic de un împrumut financiar pe care această firma de leasing îl oferă doar că, în schimb de bani, clientul primește direct bunul pe care îl dorește, în cazul de față, mașina.

Serviciile de leasing de aplică însă în mult mai multe scopuri, pentru a achiziționa diverse produse sau chiar servicii, asemeni electronicelor, electrocasnicelor, chiar locuințe și în multe cazuri putem vorbi de două variante: achiziții și închirieri. Astfel, și în ceea ce privește leasing-ul auto, de la o firma la altă, clienții pot alege atât să cumpere o mașînă cât și să o închirieze pe o anumită perioada, plătind practic o chirie a acesteia, ce poate implică mai multe aspecte, în special fiind gradul de uzură precum și eventualele daune ce pot apărea, pe orice parte, de la mecanică la aspect, interior și exterior. Nu încape îndoială că cele mai multe dintre mașinile de la noi din țară sunt second-hand, cel mai important motiv pentru asta fiind bugetul insuficient al oamenilor de a-și alege o mașină nouă. De asemenea, și întreținerea să poate costă mai mult, luând în calcul nu numai manoperă dar și piesele care în cazul anumitor mărci și modele nu se găsesc în număr atât de mare.

Astfel, varianta mașinilor la mâna a două, modele mai vechi, este una mai accesibilă pentru orice persoană. Cu toate acestea, chiar și acestea, modele de lux, au prețuri destul de mari, de ordinul zecilor de mii de Euro, ceea ce înseamnă că investiția este încă destul de mare și nu poate fi acoperită deodată. Observând aceast comportamet al consumatorilor și alegerile pe care aceștia le fac cel mai des, multe firme de leasing oferă acum servicii de mașini rulate. Desigur, acestea sunt o alegere mult mai bună decât alte variante prin faptul că mașinile oferite sunt atent selecționate, prețurile sunt corecte și de asemenea, o firma de leasing auto profesionistă nu va avea cine știe ce comisioane ascunse sau alte clause în contracte care să nu fie comunicate clienților.

Citeste si:
3 sfaturi pentru alegerea celei mai bune folii de display pentru...
3 sfaturi pentru alegerea...

Cele mai multe dintre mașinile second hand de la noi din țară au că origine Germani. Nu vorbim aici despre marcine în sine sau mai bine spus despre producători și mai degrabă despre posesorii lor. Asta pentru că, fiind o țară mult mai devoltata decât a noastră, oamenii își schimbă mașinile deja uzate cu altele noi și decid în cele mai multe cazuri să le vândă iar ofertele sunt căutate de foarte mulți români.

Iar dacă ar fi să luăm în calcul trasportul până în Germania alături de alte cheltuieli plus faptul că ar putea fi nevoie chiar și de o altă persoană, cu experiență, care să poată inspecta mașînă și să ne spună dacă este o alegere bună, ceea ce înseamnă cheltuieli pentru două persoane și un drum de cel puțîn două zile, am ajunge să cheltuim destul de mult pe lângă mașînă în sine. Putem spune așadar că este o variantă mult mai bună să alegem masini second hand auto leasing, motivele fiind multiple.

Citeste si:
Despre industria producatore de mașini
Despre industria producatore...

Nu puține sunt ocaziile în care o persoană se întreabă cum de alții pot avea la dispoziție mașini atât de scumpe deși nu ar părea că sunt atât de bogați încât să-și permită să le cumpere cu banii jos. Răspunsul este însă foarte simplu, aduse de aceste servicii de leasing auto prin care oricine poate alege o mașină potrivită lor.

Cele mai multe dintre firmele de leasing auto, atât în cazul mașinilor nou nouțe cât și a celor second-hand, au deja la dispoziție diverse modele, cele SH fiind deja verificate și validate spre vânzare, dintre care clienții și-ar putea alege un modele sau în caz contrar, dacă doresc altceva, pot contacta firma, oferă detaliile necesare iar aceștia se pot ocupă de restul, având cunoștințe despre anunțurile de pe diverse platforme online și relații cu numeroase firme ce se ocupă cu vânzarea de automobile precum și de personal specializat care să poată realiza verificări amănunțite ale oricărei mașini, ne pot oferi clienților autoturisme bune din orice punct de vedere.

Citeste si:
Creditul de tip amanet auto - definiție, condiții și avantaje
Creditul de tip amanet auto -...

Pe de altă parte, există și firme care acționează că intermediari între client și alte agenții de leasing, care se ocupă de obținerea împrumutului necesar și de toate formalitățile necesare în acest sens.


Despre autor:


Ultima actualizare: 26 Septembrie 2022 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.