Auto 25 August 2022 20:01 de Advertorial
Dacă faci parte dintre persoanele care folosesc zilnic automobilul, ar fi bine să îți revizuiești ideile în ceea ce privește confortul și siguranța. Nu este vorba doar despre asigurarea unei bune ținute de drum și de componentele tehnice, care trebuie să fie în stare optimă, ci și de confortul interior. Iată mai jos câteva sfaturi privind îmbunătățirea confortului și siguranței în propriul vehicul.

Covorașe personalizate, pentru mai mult confort

În timpul călătoriilor lungi, oboseala se poate instala rapid, atât pentru șofer, cât și pentru pasageri. Pentru a-ți ușura viața în ceea ce privește întreținerea mașinii, alege covorase auto personalizate. Pentru partea ocupată de șofer, un covoraș din cauciuc antiderapant, la comandă, cu margini ridicate, este de preferat unui model standard. Nu numai că se potrivește cu pedalele, ci permite și întreținerea și curățarea ușoară, pentru că reține în mod eficient murdăria care se poate aduna pe tălpile pantofilor. În ceea ce privește pasagerii, există, de asemenea, diverse variante de covorașe personalizate, indiferent de marca de mașină pe care o ai. Poți varia materialele, de la diverse țesături la cauciuc, dar și culorile, pentru un rezultat estetic. Covorașele te ajută să-ți cureți mai ușor mașina, mai ales dacă ai copii mici sau animale de companie.

Revizii înainte de drumuri lungi

Pentru a șofa în deplină siguranță, fă o revizie a mașinii înainte de a pleca la drumuri lungi. Vei putea astfel detecta posibile anomalii sau avarii. Verifică nivelurile lichidelor, asigură-te că nu există scurgeri, vezi dacă este necesar un set placute de frana nou. Reglează presiunea în anvelope dacă este necesar, verifică parbrizul și farurile. Roata de rezervă tinde să se dezumfle în timp. Nu uita să verifici presiunea acesteia înainte de a pleca la drum. Dacă nu te pricepi foarte bine la problemele mecanice, fă o vizită la atelierul auto pe care îl frecventezi de obicei.

Suporturi pentru depozitare

În timpul unei călătorii lungi, trebuie să ai la îndemână gustări și apă, pentru tine și pasageri, dar și diverse alte accesorii, precum cărți de colorat sau jucării pentru cei mici. Pentru un plus de confort, este recomandat să păstrezi habitaclul curat. Prin urmare, ai nevoie să instalezi diverse suporturi din plastic sau plasă între scaune, dar și pe spatarul acestora, pentru a depozita alimente și băuturi. De asemenea, ai nevoie de un suport pentru telefon, pe care să îl instalezi pe parbriz sau bord, în cazul în care ai nevoie de acces la GPS sau să vezi cine te sună. Astfel, vei fi în siguranță și te vei simți confortabil la volan, fără să fii nevoit să-ți schimbi poziția capului pentru a verifica o hartă. Un umeraș pentru haine, cârlige pentru diverse genți și un parasolar se mai numără printre accesoriile utile, la fel și un organizator pentru portbagaj și un suport pliabil pentru documente.

Citeste si:
Cum să îți îmbunătățești confortul din locuință pe timp de iarnă
Cum să îți îmbunătățești...

Perne suplimentare pentru scaune

Scaunele sunt părțile cel mai solicitate într-un automobil, prin urmare sunt supuse unui risc de uzură ridicat. Poți să le accesorizezi cu perne, în funcție de necesități. La nivelul zonei lombare sau al gâtului, pernele pot oferi mai mult confort șoferului și pasagerilor. Alege perne ferme, din spumă cu memorie, pentru a îmbunătăți confortul mașinii și pentru a-ți proteja spatele.

În concluzie, există în prezent o multitudine de accesorii pe care le poți instala în vehiculul tău pentru a-l face mai confortabil și mai sigur. Astfel, momentele petrecute în mașina personală vor fi mai puțin epuizante și nu vei avea decât de câștigat din punctul de vedere al siguranței.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 August 2022 - 08 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.