Auto 8 Iunie 2022 08:50 de Clara Vacaru
Pentru foarte multe persoane achiziția primei mașini reprezintă o experiență unică și de neuitat. Orice șofer care este la început își dorește o mașină care să îi satisfacă toate nevoile, dar mai ales care să îl ajute să își îmbunătățească nivelul de a conduce.

Cel mai important aspect este ca mașina respectivă să fie accesibilă, mai exact, să se încadreze în bugetul alocat. Una dintre mașinile preferate de începători este un Golf 5 GTI, deoarece este o mașină cu dimensiuni reduse, dar care se laudă cu dotări importante.

Iată principalele dotări de care trebuie să ții cont atunci când ai în vedere achiziționarea unui autovehicul.

1. Senzori de parcare

Deși nu pare foarte importantă, atunci când ești începător, parcarea poate să îți dea bătăi de cap. Însă, un automobil cu senzori poate să reprezinte un avantaj, deoarece te va ajuta să aproximezi distanțele cu ușurință și să eviți un posibil accident. De cele mai multe ori, locurile mici de parcare se întâmplă să fie singurele, iar în cazul acesta, vei fi foarte fericit cu mașina ta! Cu o mașină dotată cu senzori vei reuși să parchezi chiar și în cele mai strâmte locuri fără prea mult efort.

2. Martor sonor pentru centura de siguranță

Cu toate că această opțiune poate deveni enervantă la un moment dat, trebuie să știi că este mai importantă decât ai fi crezut. Fiind la început de drum, este posibil să omiți de cele mai multe ori să îți pui centura de siguranță, iar acest aspect poate avea urmări foarte grave. Trebuie să reții faptul că această opțiune îți poate salva viața în cazul unui accident și tocmai de aceea este necesar ca mașina ta să beneficieze de această dotare.

3. Sistem de avertizare a unghiului mort

Foarte mulți șoferi consideră această dotare ca fiind una dintre cele mai importante, deoarece activează fie un martor sonor, fie unul luminos, atunci când îți schimbi direcția de mers fără să te asiguri și ești în situația de a provoca un accident. Cu ajutorul acestui sistem poți să eviți provocarea unor accidente.

Citeste si:
Cu ce te poți deplasa eficient într-un oraș aglomerat: Top 5...
Cu ce te poți deplasa...

4. Senzor de lumini

Fiind un șofer începător, este posibil să uiți să aprinzi farurile, iar acest lucru îți poate aduce foarte multe probleme, de la amenzi până la accidente. Senzorul de lumini este conceput special pentru aceste situații și are rolul de a aprinde faza scurtă în momentul în care se întunecă. Deși pare o opțiune banală, atunci când o ai, realizezi de fapt importanța ei.

5. Oglinzi electrice și încălzite

Această dotare este un real ajutor atunci când este frig afară, iar oglinzile sunt fie aburite, fie pline de apă de la ploaie. Funcția de încălzire îți asigură o bună vizibilitate, indiferent de condițiile atmosferice, pentru că are rolul de a dezaburi și de a menține oglinzile curate. În egală măsură este esențială și posibilitatea de a regla oglinzile în timp ce conduci, pentru că te ajută să câștigi timp, dat fiind faptul că nu mai este necesar să oprești pentru a le regla manual în siguranță.

Citeste si:
Ce lichide să verifici și să schimbi la mașina ta, pentru a evita...
Ce lichide să verifici și să...

Indiferent de ce mașină vei alege să îți achiziționezi pentru prima dată, este bine să fii atent la dotările pe care le are, deoarece acestea îți vor asigura o experiență de neuitat.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Iunie 2022 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.