Auto 21 Ianuarie 2022 12:46 de Advertorial

Marca AEZ face parte din Grupul ALCAR, liderul segmentului aftermarket în rândul producătorilor europeni de jante din aliaj ușor și oțel. Astfel, beneficiază de cele mai avansate tehnologii de proiectare și producție. Iar în cei peste 20 de ani de activitate, AEZ și-a creat o reputație de etalon pentru producerea de jante premium, proiectate în deosebi pentru standardele înalte ale automobilelor de lux germane.

Aceste calități se reflectă și în designul și specificațiile jantelor din aliaj ușor AEZ PORTO și AEZ ATLANTA, care se anunță a fi vedete în calendarul de noutăți al anului 2022. Designul lor avangardist și tehnologia de vopsire rezistentă și iarna sunt completate de opțiunile cromatice, precum și de varietatea de dimensiuni certificate pentru o mare diversitate de autoturisme și SUV-uri, în special din clasele medii și mari. Iar configuratorul JANTA.RO permite găsirea rapidă a tuturor automobilelor pentru care jantele AEZ PORTO și AEZ ATLANTA au specificații potrivite.

DESIGN AVANGARDIST ȘI STANDARDE PREMIUM DE CALITATE ȘI ROBUSTEȚE

Toate jantele din gama producătorului AEZ primesc certificare TÜV Germania doar după sesiuni de testare foarte riguroase. În acest scop jantele AEZ sunt supuse la 200.000 de cicluri de testare a rezistenței la sarcini înalte. Dintre acestea nu lipsește simularea coliziunii cu marginea unei borduri.

Noile tehnologii de producție permit obținerea unor jante care respectă cele mai înalte standarde de robustețe, dar fără ca acestea să aibă un design masiv. De exemplu, jantele AEZ ATLANTA se disting prin designul care oferă un echilibru între eleganță și aspectul sportiv, având 15 spițe foarte subțiri și o margine îngustă. Însă estetica aparent delicată ascunde o rezistență structurală care permite fiecărei jante AEZ ATLANTA să susțină greutăți de până la 780 kg.

Jantele AEZ ATLANTA sunt produse cu dimensiuni de la 7,5x17 inch la 9,5x20 inch. Și pot fi alese în două variante cromatice. Modelele cu finisare Titan combină vopseaua mată de culoarea grafitului cu porțiuni polișate. Zonele argintii lucioase sunt marginea jantei și capetele reliefate ale spițelor, ceea ce evidențiază aspectul sportiv al jantelor. De asemenea, modelul AEZ ATLANTA este oferit și în varianta Black, care este vopsită în negru și are finisare glossy.

Citeste si:
3 sfaturi pentru alegerea celei mai bune folii de display pentru...
3 sfaturi pentru alegerea...

Dacă jantele AEZ ATLANTA sunt definite de o simetrie care inspiră precizie și un aspect sportiv foarte modern, modelele AEZ PORTO se diferențiază printr-un look mai sofisticat, care exprimă și mai mult avangardism. Acest aspect se datorează spițelor subțiri în formă de Y, care au contururi asimetrice și porțiuni înclinate. Formele elaborate ale jantei sunt cu atât mai mult puse în evidență de varianta AEZ PORTO Dark, care este vopsită în nuanța gunmetal, dar are marginea și o parte din contururile spițelor finisate în argintiu lucios. Totodată, este disponibilă și versiunea AEZ PORTO Black, vopsită integral în negru mat, ceea ce oferă un look mai misterios, dar la fel de captivant.

Indiferent de varianta cromatică, dimensiunile de la 18 la 21 de inch ale jantelor AEZ PORTO par impunătoare și datorită designului. Această percepție este creată și de partea centrală compactă și de marginea subțire a jantei. Astfel, toată atenția este acaparată de designul complex al spițelor.

Citeste si:
Cu ce te poți deplasa eficient într-un oraș aglomerat: Top 5...
Cu ce te poți deplasa...

TEHNOLOGIE DE VOPSIRE CONCEPUTĂ SPECIAL PENTRU A REZISTA INCLUSIV UZURII DIN SEZONUL DE IARNĂ

Aspectul rafinat și avangardist al jantelor AEZ ATLANTA și AEZ PORTO este completat de tehnologia de vopsire creată special pentru a rezista la temperaturile și tipurile diferite de uzură din orice anotimp. Așadar, aceste jante din aliaj ușor oferă un plus substanțial de personalitate și pot fi folosite inclusiv pe parcursul sezonului de iarnă. Acest avantaj este oferit de tehnologia de vopsire SRC (Salt & Sun Resistant Coating), care este dezvoltată de Grupul ALCAR.

Pe lângă coroziune, principalii inamici ai vopselei sunt arșita din timpul verii și temperaturile foarte scăzute din perioada iernii, precum și zgârieturile sau decojirea care pot fi provocate de pietre, gheață dură, murdărie sau sarea folosită pentru dezghețarea șoselelor. Însă vopsirea SRC (Salt & Sun Resistant Coating) a fost perfecționată tocmai pentru a face față acestor factori de uzură. Concret, peste janta de aluminiu se aplică trei tipuri de vopsea. Primul strat este grundul, adică o vopsea dură, care este aplicată sub formă de pudră printr-un proces electristatic. Apoi janta este coaptă timp de 45 de minute la 210 grade Celsius. Urmează aplicarea stratului de vopsea lichidă, care oferă și culoarea jantei. Și după această etapă janta trece printr-un interval de coacere, care durează 40 de minute și se desfășoară la o temperatură de 180 de grade Celsius. La final se aplică un lac transparent, a cărui compoziție este creată special pentru a avea o toleranță crescută la zgârieturi.

Citeste si:
Ce lichide să verifici și să schimbi la mașina ta, pentru a evita...
Ce lichide să verifici și să...

Durabilitatea vopsirii SRC este probată într-o varietate de teste. Se folosesc un tun de zăpadă de 120 kg, o mașină cu sare și un bloc de gheață de 20 kg. Iar toate tipurile de vopsea folosite de Grupul ALCAR pentru tehnologia SRC sunt testate pentru rezistența la coroziune de către laboratoare externe, independente, în concordanță cu regulamentul european ECE-R124.

Jantele AEZ sunt supuse la testul CASS (Copper Accelerated Acetic Acid Salt Spray). Mai exact, peste o porțiune zgâriată a jantei se suflă timp de 300 de ore cantități de sare, acid acetic, clorură de cupru, dar și fragmente de piatră. În ciuda acestei uzuri intense, vopseaua nu trebuie să se desprindă de jantă. Iar într-un alt test se probează dacă sarea poate provoca decojirea unei zone a jantei care a fost zgâriată și revopsită. Toate aceste metode de testare permit simularea condițiilor de uzură variate și confirmă rezistența tehnologiei de vopsire SRC. Practic este încă o dovadă a faptului că achiziționarea jantelor premium AEZ este o investiție care își dovedește calitatea pe termen îndelungat.

Citeste si:
5 elemente importante de verificat înainte de a cumpăra o mașină
5 elemente importante de...

JANTELOR AEZ PORTO ȘI ATLANTA SUNT CERTIFICATE CONFORM SPECIFICAȚIILOR DE SERIE A NUMEROASE AUTOMOBILE

AEZ a creat jantele ATLANTA și PORTO în dimeniuni care respectă exact specificațiile cerute de constructorii auto. Așadar, pentru numeroase automobile au aprobări de tip ECE (Economic Commission for Europe) și VTA (Vehicle Type Approval). Aceste certificări confirmă că în Europa jantele nu au nevoie de inspecție TÜV suplimentară sau de înregistrare în documentele mașinii, fiind 100% compatibile cu specificațiile automobilului de serie. Iar compatibilitate înseamnă și că montarea jantelor se face rapid și ușor, folosindu-se în cele mai multe cazuri prinderile roților de serie.

Jantele AEZ PORTO au fost proiectate în special pentru automobile de clasă medie sau mare, fiind vizat un spectru mare de modele, de la Audi A3, până la Audi A4, BMW Seria 5, BMW Seria 7, BMW Seria 6 Gran Turismo, Land Rover Evoque și Land Rover Discovery Sport. Totodată, jantele AEZ PORTO au certificare ECE pentru o diversitate de autoturisme cu propulsii hibride, plug-in hybrid sau electrice, printre care se numără și Jaguar E-Pace, Skoda ENYAQ, Tesla Model S și VW ID.4.

Și jantele AEZ ATLANTA au aprobări de tip VTA și ECE pentru o multitudine de automobile, inclusiv din segmentul celor pur electrice. AEZ menționează în acest sens gama Audi, de la A4 la A8, BMW Seria 5, BMW Seria 6 Gran Turismo, BMW Seria 7, Tesla Model 3, modele Volvo precum XC40, XC60, V60 sau V90 Cross Country, dar și o varietate de modele ale mărcilor Volkswagen și Skoda.

CONFIGURATORUL JANTA.RO PERMITE GĂSIREA RAPIDĂ A JANTELOR ÎN FUNCȚIE DE AUTOMOBILUL ȘI BUGETUL CLIENȚILOR

JANTA.RO este cel mai complex configurator virtual de jante și anvelope din România, atât mulțumită portofoliului vast, care răspunde unui spectru amplu de bugete, cât și datorită funcțiilor de ilustrare 3D.

Configuratorul JANTA.RO oferă jante din aliaj ușor produse de AEZ, DOTZ, DEZENT sau ENZO. Special pentru automobilele cu abilități în off-road sunt disponibile jantele produse de divizia DOTZ Survival. Iar pe lângă jantele din oțel ALCAR STAHLRAD, sunt propuse și jantele cu tehnologie hibridă ALCAR HYBRIDRAD. Acestea oferă atât prețul economic și greutatea redusă tipice jantelor de oțel, cât și standardele de design rezervate de obicei jantelor din aliaj ușor.

În funcție de automobil și de modelul de jante, clienții pot alege din configuratorul JANTA.RO și anvelope din gamele PIRELLI, MICHELIN, GOODYEAR, NOKIAN, BRIDGESTONE, DUNLOP, CONTINENTAL, FALKEN, WESTLAKE, TRIANGLE, GOODRIDE, SUMITOMO, SAILUN, ROADX, NEXEN, KUMHO, JINYU, GITI, GT Radial, BARUM, BFGoodrich, HANKOOK, DEBICA, GENERAL TIRE, GRIPMAX, KLEBER, UNIROYAL, TOYO, YOKOHAMA și VREDESTEIN.

Trebuie selectate marca, modelul, anul de producție și motorizarea, iar JANTA.RO va afișa doar jantele și anvelopele care au specificații compatibile cu acel autoturism. În plus, configuratorul JANTA.RO se remarcă prin grafica 3D care ilustrează în mod realist autoturismele și jantele. Astfel, utilizatorii configuratorului virtual pot vedea cu exactitate cum va arăta propriul automobil echipat cu fiecare model de jantă.

Funcțiile de ilustrare și portofoliul JANTA.RO sunt adresate atât automobilelor din generația actuală, cât și celor produse în anii '80, '90 și după 2000.

LIVRARE LA DOMICILIU SAU LA UN SERVICE PARTENER JANTA.RO, CARE ASIGURĂ ȘI MONTAREA SPECIALIZATĂ A ROȚILOR

JANTA.RO a creat servicii eficiente și versatile, care scutesc clienții de costuri și drumuri suplimentare pentru livrarea și montarea roților. Un avantaj esențial este faptul că JANTA.RO lucrează cu un stoc local de peste 10.000 de jante și 100.000 de anvelope. Astfel, livrarea produselor oriunde în România este efectuată în doar 1-2 zile lucrătoare. Dacă produsele sosesc din stocul aflat în Germania, atunci transportul durează cel mult 7 zile lucrătoare.

Clienții pot alege să primescă produsele la domiciliu, sau la o adresă pe care o menționează. Iar când se achiziționează seturi de roți, acestea sunt livrate către client cu anvelopele deja montate pe jante. Totodată, roțile sunt și echilibrate.

JANTA.RO dezvoltă continuu și rețeaua sa națională de service-uri partenere, care acoperă toate regiunile României. În prezent, JANTA.RO colaborează cu 134 de service-uri specializate. Astfel, cei care cumpără produse prin intermediul configuratorului și plătesc folosind cardul au și opțiunea livrării jantelor și anvelopelor direct la un service partener JANTA.RO, care asigură montarea roților. Programarea vizitei în service este rapidă și facilă, realizându-se cu doar câteva click-uri la momentul plasării comenzii online. Atunci, JANTA.RO afișează harta interactivă din care clienții selectează service-ul preferat, sau care se află cel mai aproape. De asemenea, este afișat un calendar interactiv în care clienții bifează două opțiuni pentru ziua și ora când pot aloca timp pentru montarea roților. Ulterior, clienții sunt contactați de un reprezentat al service-ului, pentru finalizarea programării.

JANTA.RO prezintă detaliat prețurile produselor și serviciilor, datele de livrare și informațiile pentru contactarea service-urilor partenere. Și, nu în cele din urmă, clienții pot apela și call center-ul JANTA.RO la numărul de telefon 031.425.14.12, pentru a solicita îndrumări avizate și detalii despre produse și servicii.


Despre autor:


Ultima actualizare: 21 Ianuarie 2022 - 12 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.