Auto 6 Octombrie 2021 18:06 de Advertorial

În cazul în care ai încercat vreodată să-ți pornești mașina doar pentru a fi întâmpinat de un sunet de motor care pur și simplu nu poate să intre în funcțiune, nu ești singurul căruia i s-a întâmplat acest lucru. Încerci să pornești din nou mașina, sperând că de această dată lucrurile vor merge altfel, însă motorul pur și simplu refuză să coopereze. Dacă bateria mașinii a cedat, atunci cu siguranță ai nevoie de un redresor auto. Descoperă beneficiile pe care acesta ți le poate oferi!

De ce cedează bateria mașinii atât de repede?

Nu este un fapt de dorit acela că bateria mașinii cedează atunci când te aștepți mai puțin sau atunci când ai nevoie urgent să folosești mașina. Nu contează ce fel de mașină conduci, mai devreme sau mai târziu, bateria mașinii tale nu va mai functiona corect. Există mai multe motive pentru care se întâmplă acest lucru. Spre exemplu, dacă faci cu mașina drumuri scurte până la magazinul din cartier, care se află la câteva străzi depărtare, acest lucru este dăunător pentru baterie.

Pornirea și oprirea constantă a motorului forțează bateria să exercite mai multă energie. În același timp, alternatorul nu poate funcționa pentru suficient de mult timp astfel încât să realimenteze energia consumată. Dacă la această scădere graduală mai adăugăm și nevoia de a alimenta diferitele accesorii auto, atunci am obținut rețeta perfectă pentru o baterie auto epuizată.

Accesoriile - precum luminile sau radioul- au nevoie de curent electric ca să funcționeze, iar, dacă fiecare dintre acestea sunt pornite în același timp, atunci motorul nu poate să înlocuiască toată energia alimentată de baterie în timp util. Dacă acest proces se repetă în mod regulat, în final rezultatul va fi o baterie atât de epuizată încât nu mai poate genera suficientă energie pentru a porni motorul.

Un redresor auto salvează timp și bani

Dacă folosești un redresor auto profesional, acest lucru îți va permite să readuci la viață bateria epuizată și să salvezi timp și bani. Redresoarele auto inteligente sunt concepute pentru a detecta nivelul bateriei. Odată ce un defect sau o anomalie a fost observată, redresorul începe să lucreze. Acest lucru asigură faptul că bateria rămâne într-o stare viabilă pentru mai mult timp, iar tu economisesti banii pe care i-ai da pe inlocuiri frecvente ale acumulatorului.

Citeste si:
Care sunt cele mai importante beneficiile ale activităților de...
Care sunt cele mai importante...

Un redresor auto îți oferă siguranță

Redresoarele auto de modă veche sunt mai puțin eficiente decât versiunea smart a acestora, dar sunt și mai periculoase, în același timp. Multe dintre redresoarele auto vechi nu sunt dotate cu detectoare interne care să-ți asigure protecția. Redresoarele auto smart nu doar că încarcă o baterie epuizată, dar și recondiționează o baterie veche, extinzând viața acesteia.

Un redresor auto inteligent este rezistent la șocuri electrice

Un alt motiv pentru care redresoarele auto tradiționale sunt mai puțin sigure decât cele inteligente îl reprezintă posibilitatea apariției șocurilor electrice și a scânteilor. Bateria mașinii poate exploda, rezultatul fiind nu doar în daunele aduse mașinii, ci și în posibile răni.

Redresoarele auto inteligente sunt concepute astfel încât să prevină șocurile electrice și scânteile. Spre exemplu, anumite redresoare previn apariția inversării polarității, fiind astfel imune la scurtcircuite și la formarea scânteilor. Redresoarele auto inteligente pot detecta dacă capătul greșit al firului este atașat la electrodul bateriei. Redresoarele tradiționale produc scântei când se întâmplă acest lucru, dar, redresoarele inteligente pur și simplu se opresc din a funcționa până când se rezolvă această problemă.

Citeste si:
Despre industria producatore de mașini
Despre industria producatore...

În concluzie, un redresor auto inteligent nu doar că prelungește viața bateriei, astfel încât tu economisești timp și bani, dar îți oferă mai multă siguranță, elimină posibilitatea apariției șocurilor electrice și te ferește de situația neplăcută de a întârzia la o întâlnire pentru că mașina nu pornește.


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Octombrie 2021 - 06 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.