Auto 28 Mai 2021 17:00 de Alexandra Chivu

Limuzina Paykan Hillman Hunter, primită de Nicolae Ceaușescu de la ultimul Șah al Iranului în 1974, a fost vândută la licitație. Noul proprietar este un colecționar român.

Iran Khodro (în limba persană „khodro” înseamnă automobil) a luat ființă în 1962 la Teheran. După ce a încercat, fără succes, să construiască sub licență mașini Fiat, compania iraniană și-a îndreptat atenția către Hillman Hunter, un model britanic.

În 1967, Paykan Hillman Hunter intra pe linia de asamblare din Iran, fiind primul automobil produs în această țară. Așadar, un simbol național, de foarte multe ori poreclit "Caleașca Iraniană". Citește continuarea pe Automarket.ro.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Mai 2021 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.