Auto 17 Mai 2021 15:55 de Alexandra Chivu

Grupul ATP din Baia Mare a lansat pe piață primul autobuz cu zero emisii românesc. Numele său este e-UpCity și are o autonomie electrică de până la 360 de kilometri.

La mijlocul lunii martie, Grupul ATP din Baia Mare anunța că vrea să producă un autobuz 100% electric în România. Acum, e-UpCity, pentru că aceasta este denumirea lui oficială, a debutat pe piață în urma unei investiții de 25 de milioane de euro.

Bateriile sunt furnizate de către chinezii de la CATL (aceleași baterii echipează și modele precum Mini Cooper SE, dar și altele din gama BMW i), iar autonomia minimă, în oraș, este de 200 de kilometri. Aceasta poate fi extinsă până la 360 de kilometri. Citește continuarea pe Automarket.ro.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Mai 2021 - 04 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.