Auto 31 Martie 2021 18:44

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) susține că industria auto poate suporta norme mai dure privind emisiile de CO2, numai cu condiția ca țările UE să-și asume dezvoltarea infrastructurii de încărcare pentru mașinile electrice.

Producătorii auto cer revizuirea legislației europene privind emisiile CO2, spunând că aceasta trebuie să țină cont și de facilitarea accesului clienților la vehiculele cu emisii zero sau reduse.

Industria noastră face investiții uriașe în dezvoltarea sistemelor alternative de propulsie. Anul trecut, 10% dintre mașinile înmatriculate în UE puteau fi încărcate la priză. Trendul poate fi susținut dacă și guvernele încep să răspundă cu investiții pe măsură în infrastructură. De aceea, orice ținte noi privind emisiile trebuie să fie corelate cu dezvoltarea infrastructurii de încărcare,” a declarat președintele ACEA și șeful BMW, Oliver Zipse. Citește continuarea pe automarket.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 31 Martie 2021 - 06 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.