Auto 3 Martie 2021 17:00

Jumătate dintre respondenţii unui sondaj (51%) declară că se gândesc să cumpere o maşină hibridă, iar 28% îşi exprimă dorinţa de a trece la una electrică, potrivit unui studiu. Totuși, 85% dintre români consideră că România nu este pregătită ca infrastructură pentru şoferii maşinilor electrice.

Un studiu realizat în februarie la nivel național arată că doar 21% dintre români vor să rămână mereu la mașina diesel și pe benzină. Restul de 79% iau în calcul achiziția unei mașini electrice (28%) sau a unui hibrid (51%).

Principalul beneficiu al maşinilor electrice este diminuarea poluării, menţionat de 73% dintre români, urmat de eficienţa din punctul de vedere al costurilor menţionată de 17% dintre oameni. Caracterul modern este mai puţin important pentru români, astfel că doar 9% dintre ei îl consideră drept un beneficiu. Citește continuarea pe automarket.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 3 Martie 2021 - 05 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.