Auto 10 Iulie 2020 13:08

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că procedura de înmatriculare auto va fi simplificată, astfel încât cetățenii nu vor mai fi nevoiți să stea la cozi și nici să se prezinte la sediile serviciilor de înmatriculări auto dacă locuiesc departe de reședințele de județ.

Ministrul de interne va semna ordinul de ministru prin care înmatricularea auto va fi făcută într-un mod mult mai eficient.

Datorită acestui ordin, dealerii de autoturisme și producătorii, precum Dacia și Ford, vor avea posibilitatea de a înmatricula direct autoturismele noilor proprietari printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul.

Digital, cetățenii vor putea face și anumite operațiuni precum obținerea autorizației provizorii de circulație, obținerea unui duplicat al actului de înmatriculare, sau cele de radiere.

Producătorii pot obține o autorizație de circulație pentru probe, pentru noile modele pe care le vor produce în viitor”, a declarat Marcel Vela, potrivit stiri.tvr.ro.

Serviciile de obținere a permiselor și înmatriculare a vehiculelor unde există distanțe mari între reședința de județ și cetățeni vor fi descentralizate, astfel încât cetățenii nu vor mai fi nevoiți să se prezinte la sediul județean al serviciului de înmatriculări auto și pemise, ci vor fi înființate puncte de lucru în județ.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Iulie 2020 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.