Auto 16 Iunie 2020 18:00

Un proiect legislativ propune ca, începând din 2025, vehiculele care asigură servicii de transport persoane (taxi, Uber) și cele sub 7.5 tone care distribuie mărfuri în interiorul orașelor să fie “verzi”. Inițiatorii vor ca aceste mașini diesel și pe benzină să fie înlocuite de vehicule cu propulsie electrică, hibridă, pe bază de hidrogen, gaz natural comprimat sau GPL.

Mai mulți deputați au inițiat un proiect prin care vor să interzică circulația în orașe pentru anumite categorii de mașini diesel și pe benzină, din 2025.

“Începând cu 1 ianuarie 2025, autovehiculele ce prestează servicii de transport persoane, inclusiv cele care efectuează transport în regim de taxi, Uber, Clever etc, precum și autoutilitarele, autoturismele și autocamioanele cu masa totală sub 7.5 tone care efectuează distribuție/ transport de mărfuri în interiorul orașelor trebuie să fie autovehicule verzi," prevede noul proiect legislativ. Citește continuarea pe automarket.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Iunie 2020 - 06 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.