Auto 3 Martie 2020 10:35
 Dacia Spring este prima masina electrica a producatorului roman, iar aceasta ar urma sa se lanseze in viitorul apropiat si cu un pret destul de bun.

Dacia Spring este prima masina electrica a producatorului autohton, pe care acesta o confirma dupa indelungi speculatii cu privire la aparitia unui astfel de model.

Inca din 2019 au inceput sa apara discutii ceva mai serioase cu privire la aparitia unei masini electrice marca Dacia. Dupa zvonuri din ce in ce mai dese si mai semnificative, avem si confirmarea oficiala cu privire la existenta unui astfel de model.

dacia spring masina electrica

Dacia Spring este masina prin care producatorul roman isi face intrarea pe piata masinilor electrice, intr-un moment cand din ce in ce mai multe companii iau decizii similare. Mai ales dupa scandalul Dieselgate, in care a fost implicata Volkswagen, atentia producatorilor si a publicului s-a orientat catre viitorul electric.

Dacia Spring in cuvintele producatorului

dacia spring masina electrica

Dacia Spring electric se înscrie în viziunea Grupului Renault de a oferi o mobilitate durabilă, accesibilă tuturor, respectând valorile și filozofia mărcii Dacia. Acest showcar prefigurează un model de segment mini cu 5 uși și 4 locuri, beneficiind de o motorizare 100% electrică. Spațios, vehiculul afișează atributele recunoscute ale mărcii : simplitate, robustețe și accesibilitate.

Ușoară și compactă, versiunea de serie vizează o autonomie de circa 200 km conform normelor WLTP, fapt care garantează o utilizare polivalentă, atât în mediul urban, cât și pe trasee interurbane. Modelul de serie va fi disponibil în 2021.

dacia spring masina electrica

Intr-adevar, autonomia automobilului de la Dacia nu este cea mai grozava. Pentru un model care se lanseaza in 2021, ai putea avea pretentii mai ridicate decat cei 200 de kilometri pe care ii ofera aceasta. Si totusi, nu trebuie ignorat nici pretul vehiculului. Desi nu avem date oficiale cu privire la acesta, e foarte posibil ca Dacia Spring sa coste in jur de 15000 de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.