Auto 29 Iunie 2017 14:54
Succesul afacerii tale depinde de o combinatie de factori. Printre acestia si posibilitatea unui transport rapid si eficient. Pentru asta ai nevoie de o flota de masini bine intretinuta. Insa masinile de lucru sunt intens folosite, iar durata lor de viata depinde mai ales de angajati, care de obicei nu se implica in intretinerea lor, sau de traficul din orase, adesea solicitant. Asa ca nu este de mirare ca vehiculele din flota unei companii sunt predispuse la probleme tehnice.

Toate masinile au nevoie de o intretinere adecvata, pentru a avea o durata de viata cat mai lunga. In cazul masinilor noi, lucrurile stau mult mai simplu decat in cazul celor vechi, dupa cum arata si un articol publicat de Consumer Reporters. Insa, indiferent de anii adunati in certificatul de inmatriculare, de marca sau modelul masinii, obiceiurile soferilor influenteaza modul in care acestea functioneaza.

Iata care sunt lucrurile care trebuie evitate, pentru ca masinile din flota ta sa treaca mai rar pragul mecanicului auto. Astfel vei elimina timpii morti care ti-ar putea afecta afacerea:

Neacordarea atentiei necesare intretinerii motorului

Motorul este cel care pune in functiune orice vehicul, dar cei mai multi angajati nu se gandesc neaparat la motoarele masinilor pe care le conduc. Atunci cand o fac este de obicei prea tarziu, cand deja se aud zgomote sau sunete neobisnuite de sub capota. Trebuie sa fii permanent constient de faptul ca intretinerea regulata a motorului este esentiala, mai ales in cazul vehiculelor comerciale.

Cel mai important lucru pe care il poti face pentru motorul masinii este schimbarea regulata a uleiului. La fel de important este sa folosesti uleiul de motor potrivit, care este adaptat vehiculelor comerciale care circula in conditii de trafic ingreunat. Acesta va aduce beneficii majore motorului. Gamele noi de produse contribuie la prelungirea duratei de viata a acestuia, protejeaza impotriva mizeriei si uzurii si ofera o buna lubrifiere. Totodata, uleiurile de motor eficiente contribuie la economisirea combustibilului. In plus, unele camionete necesita ulei care sa indeplineasca anumite norme, motiv pentru care este recomandat sa acorzi atentie produsului cumparat.

Nerespectarea intervalelor de revizie recomandate

Revizia vehiculelor trebuie facuta periodic, in functie de recomandarile producatorilor. Anumite piese trebuie inlocuite la un anumit numar de kilometri, iar la diferite intervale de timp se impun unele verificari. Aceasta operatiune este deosebit de importanta pentru siguranta soferului. In cazul masinilor de transport, revizia este si mai important sa fie facuta la timp, pentru a evita accidentele sau defectiunile in timpul programului de lucru.

Citeste si:
4 motive pentru care angajații încep să se întoarcă în spațiile de...
4 motive pentru care...

Procesul cuprinde de obicei inlocuirea filtrelor de aer, ulei, motorina sau benzina, polen, praf si inlocuirea uleiului. De asemenea, dupa un anumit numar de kilometri va trebui inlocuita cureaua de distributie.

Supraincarcarea masinilor

Indiferent de natura afacerii si a produselor transportate, trebuie evitata supraincarcarea masinilor. Pentru a evita realizarea mai multor transporturi, multi soferi incarca mai multa marfa decat este recomandat. Pe langa faptul ca acest lucru este ilegal, o masina supraincarcata nu mai prezinta aceeasi siguranta. In plus, cu timpul, vor aparea probleme tehnice, iar anvelopele se vor uza mult mai repede decat in mod obisnuit.

Incercarea de a reduce consumul

Majoritatea soferilor incearca sa reduca si consumul de combustibil, in acest scop utilizand motorul autovehiculelor in regim subturat. Desi economia de combustibil se va resimti in cont, costurile efectelor colaterale vor fi mult mai mari. Acest regim de utilizare a motorului poate afecta in timp injectoarele, turbina, catalizatorul si alte piese, a caror reparatie sau inlocuire vor costa timp si bani.

Stilul de condus

Citeste si:
4 moduri inteligente prin care poți reduce consumul de energie...
4 moduri inteligente prin...

Desi pare putin probabil, stilul de condus poate afecta functionalitatea masinii. Cateva obiceiuri frecvent intalnite in timpul condusului pot duce in timp la degradarea masinii. Unul dintre acestea este tinerea constanta a piciorului pe ambreiaj. Desi poate parea un gest nesemnificativ, facut din obisnuinta, acesta va duce la uzura prematura a ambreiajului. Orice masina are un loc creat special, in partea stanga, pentru odihnirea piciorului in timpul condusului. De asemenea, atunci cand este folosit, ambreiajul trebuie apasat pana la capat. In caz contrar, acesta ar putea suferi defectiuni.

Un alt obicei nesanatos pentru autovehicule este folosirea excesiva a franei de serviciu in cazul pantelor. Unii soferi tin frana apasata pentru o lunga perioada de timp, atunci cand drumul se afla in panta. Acest lucru poate scadea eficienta franelor si poate cauza daune chiar mai grave, precum deformarea discurilor de frana.

Acorda autovehiculelor din flota ta atentia necesara, deoarece in mare masura reusita afacerilor depinde si de ele. Tine-le soferilor chiar si un instructaj, daca stii ca asta va ajuta. Prin simpla evitare a unor obiceiuri daunatoare, poti creste cu mult durata de viata a masinilor si poti reduce riscul de defectiuni in momente nepotrivite.

Citeste si:
Inchirierea cutiilor din plastic este un serviciu foarte util...
Inchirierea cutiilor din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.