Uzina Roman, aflata in insolventa de cativa ani, a incheiat, recent, un contract cu o companie pentru livrarea a aproape 100 de masini de mare tonaj.

Chiar daca uzina mai are doar 300 de muncitori, fata de 26.000 la inceputul anilor 90, are sanse mari sa isi revina, mai ales ca a inceput sa produca pentru Armata Romana si este in tratative si cu cea din Pakistan.

Din comanda totala de 94 de camioane pentru Taiwan au fost construite si sunt gata de livrare numai doua. Abia dupa incasarea avansului, muncitorii vor onora intreg contractul. Valoarea totala a tranzactiei este de 12 milioane de euro, dar va mai dura pana cand banii vor ajunge in conturile companiei aflate in insolventa. Reprezentantii Roman Brasov spera ca soarta uzinei se va schimba in bine.

Carol Rugacs, director de productie, administrator special Roman SA: „Lucrurile incep sa mearga, mai trebuie rezolvate o serie de probleme in legislatie ca exista niste probleme”.

Muncitorii care au mai ramas in fabrica sunt bucurosi ca au de lucru, mai ales ca uzina are un contract si cu armata romana si este in tratative cu cea din Pakistan.

Dumitru Croitoru, angajat: „Acum merg banii altfel, salariile platite la timp, deci conteaza si chestia asta”.

Marian Aldea, angajat: „A fost o perioada foarte grea, dar acum au inceput sa miste lucrurile. Cam de un an de zile”.

Georgel Florea, muncitor: „Suntem multumiti si cu salariile, vrem sa fim si mai multumiti si cu locul de munca, sa fie asigurat”.

Roman Brasov a castigat recent o licitatie cu Ministerul Apararii Nationale pentru fabricarea a 23 de camioane militare. Valoarea acestora se ridica la doua milioane de lei. Inainte de '89, 33.000 de autocamione ieseau in fiecare an de pe portile fabricii. In 2004, uzina a fost privatizata si mii de oameni au fost dati afara, relateaza Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.