Auto 1 Februarie 2017 13:37
Noua generatie va fi lansata in cadrul Salonului Auto de la Geneva si a fost special creata pentru Europa.

"BMW Seria 5 Touring a fost dezvoltat special pentru piata europeana, unde s-a bucurat de un mare succes de-a lungul ultimilor 25 de ani. Sunt sigur ca versatilitatea acestei noi generatii - a cincea a modelului - se va dovedi si mai populara in randul clientilor care apreciaza spatiul si capacitatea de incarcare variabila caracteristice Seria 5 Touring combinate cu aspectul sau distins si - bineinteles - dinamica tipica BMW", declara Dr. Ian Robertson, membru al Consiliului de Administratie al BMW AG si responsabil pentru vanzari si marketing.

Noul BMW Seria 5 Touring va avea premiera mondiala in martie 2017, in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Patru motoare din cea mai noua generatie de propulsoare a BMW Group vor fi disponibile pentru comanda atunci cand vor incepe vanzarile in iunie 2017, in timp ce sistemul inteligent de tractiune integrala BMW xDrive va fi disponibil la doua modele inca de la lansarea pe piata. Variante suplimentare - cu tractiunea spate clasica si cu tractiune integrala - se vor adauga game de-a lungul anului, arata bavarezii in comunicatul remis 9AM.ro.

Caracteristicile de condus sportiv ale noului BMW Seria 5 Touring sunt rezultatul unei tehnologii noi a sasiului si al unui angajament pentru reducerea masei. Suspensia pneumatica spate cu functie de autonivelare automata face parte din echiparea standard. Totodata, pe lista de optionale sunt incluse Dynamic Damper Control (controlul dinamic al amortizoarelor), sistemul Adaptive Drive cu stabilizare activa a ruliului, Integral Active Steering (directie adaptiva integral, acum disponibila si in combinatie cu xDrive) si suspensia M Sport cu o scadere cu 10 milimetri a garzii la sol.

Capacitatea portbagajului noului BMW Seria 5 Touring a crescut la 570-1.700 de litri si o sarcina utila cu pana la 120 de kilograme, in functie de varianta de model (la 720-730 de kilograme). La fel de impresionant este nivelul inalt de functionalitate din zona detaliilor practice, precum diviziunea/rabatarea banchetei in raport 40:20:40, eliberarea electrica a spatarului de la distanta (operata prin apasarea unui buton din portbagaj), luneta cu deschidere separata si operare automata a hayonului - care, ca optiune, permite deschidere/inchidere hands-free. Husa compartimentului de incarcare si plasa de partitie a portbagajului se regasesc acum in containere separate, care pot fi depozitate in locasuri potrivite aflate sub podeaua portbagajului.

Toate motoarele noului BMW Seria 5 Touring au tehnologie BMW TwinPower Turbo si combina performantele imbunatatite cu un nivel redus al consumului si emisiilor. Motorul de 2,0 litri pe benzina, cu patru cilindri, ce se afla sub capota noului BMW 530i Touring genereaza o putere maxima de 185 kW/252 CP si un cuplu maxim de 350 Nm. BMW 530i Touring dispune standard de transmisie Steptronic cu opt trepte si sprinteaza de la 0 la 100 km/h in 6,5 secunde. Consumul mediu mixt al modelului variaza intre 6,3 si 5,8 l/100 km*, iar emisiile CO2 intre 143 si 133 g/km*.

Citeste si:
Bugatti prezinta unicatul La Voiture Noire: cea mai scumpa masina...
Bugatti prezinta unicatul La...

Sistem de operare: extrem de intuitiv, mai versatil ca niciodata De inalta rezolutie si cu diagonala de pana la 10,25 toli (26,04 cm), displayul central utilizat de sistemul de operare iDrive vine sub forma de touchscreen la noul BMW Seria 5 Touring. Ca si inainte, functiile automobilului, de navigatie, comunicare si infotainment pot fi operate si prin intermediul Touch Controller (joystick-ul central), dupa cum prefera conducatorul. Noua afisare a meniului, cu casete active, contribuie la asigurarea unei utilizari intuitive si a distragerii minime a atentiei de la ceea ce se intampla pe sosea. Varietatea de optiuni disponibile pentru operarea functiilor automobilului este oferita de comanda vocala dezvoltata suplimentar si de controlul prin gesturi, disponibil acum si la BMW Seria 5. Cu o suprafata de proiectie mai mare cu 70%, cea mai noua generatie BMW Head-Up Display reprezinta un alt pas inainte pentru conceptul de operare si afisare al automobilului.

Citeste si:
Noua generație Mitsubishi L200: design nou și motorizări diesel cu...
Noua generație Mitsubishi...

Progres continuu spre condus autonom Noul BMW Seria 5 Touring este cel mai recent model care se indreapta spre condus autonom prin intermediul noilor sisteme de asistenta si a functionalitatii extinse, spun cei de la BMW.

Noi stim un singur lucru: de-abia asteptam sa testam masina!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.