Aproape 500 de masini Land Rover sunt rechemate in service-urile din Romania deoarece prezinta pericol de incendiu la motor.

Pana acum nu au fost semnalate accidente, dar asta nu inseamna ca automobilele care au aceasta problema nu reprezinta un pericol pentru participantii la trafic.

Mai exact, e vorba de 472 de masini marca Discovery Sport si Range Rover Evoque, cu an de fabricatie 2016, care au o problema cu furtunurile de combustibil de sub capota care trec pe deasupra motorului.

"Este posibil sa se vina in contact cu prinderile din plastic ale materialului fonoabsorbant de pe spatele capacului superior al motorului, care echipeaza vehiculele mentionate mai sus. Daca se intampla acest lucru, in timp prinderile pot strapunge mansonul de protectie si furtunul de combustibil. Daca furtunul de combustibil se strapunge, pierderile de motorina provoaca aparitia unui miros specific.

In cazul in care acest avertisment este ignorat, este posibil ca motorina sa se scurga pe galeria de evacuare sau pe suprafata de rulare, iar acest lucru poate prezenta pericol de derapaj pentru ceilalti participanti la trafic si poate creste riscul de accident. Daca motorina vine in contact cu o suprafata suficient de fierbinte (cum ar fi galeria de evacuare), exista un risc crescut de incendiu in compartimentul motor", a transmis producatorul de automobile britanic intr-o notificare adresata clientilor.

Retail jobs

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.