Auto 12 Mai 2016 16:15
Doi angajati ai RAR Tulcea au fost retinuti, pe baza de ordonanta a procurorilor, dupa ce ar fi primit de la mai multe persoane sume de bani pentru indeplinirea atributiilor de serviciu referitoare la verificarea tehnica a unor autoturisme.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Tulcea, Florin Stavarache, functionar din cadrul RAR Tulcea, ar fi primit in perioada 19 - 24 august 2015, de la diverse persoane, sume de bani cuprinse intre 40 si 200 de lei pentru indeplinirea atributiilor de serviciu referitoare la verificarea tehnica a unor autoturisme. El este acum acuzat de comiterea a trei infractiuni de luare de mita.

Colegul sau, Alexandru Simion, este urmarit penal pentru comiterea a doua infractiuni de instigare la dare de mita, doua infractiuni de instigare la luare de mita, o infractiune de trafic de influenta si o infractiune de luare de mita. Conform anchetatorilor, in perioada august - septembrie 2015, a determinat doua persoane sa-i ofere mita colegului sau, Florin Stavarache, iar pe acesta din urma l-a determinat sa primeasca mita pentru indeplinirea atributiilor de serviciu. De asemenea, Simion a acceptat promisiunea unor foloase necuvenite si a primit doua sticle de coniac de la o persoana pentru a-si exercita influenta pe langa inginerii din cadrul RAR - reprezentanta Tulcea si a luat suma de 200 de lei de la o persoana in legatura cu indeplinirea atributiilor de serviciu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

In acelasi dosar mai este cercetat si Florin Sarbu, pentru comiterea a 12 infractiuni de trafic de influenta. Acesta este acuzat de faptul ca in anul 2012 si in perioada iunie - octombrie 2015, a pretins si primit sume de bani cuprinse intre 150 si 200 de lei de la mai multe persoane pentru a-si exercita influenta pe langa inginerii din cadrul RAR - reprezentanta Tulcea in vederea efectuarii operatiunilor de verificare tehnica a unor autoturisme.

Procurorul de caz a dispus, miercuri, masura preventiva a retinerii pe o perioada de 24 de ore fata de cei trei inculpati, urmand ca in cursul zilei de joi, acestia sa fie dusi in fata judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Tulcea, cu propunere de arestare preventiva pe o perioada de 30 de zile.

Si seful reprezentantei Tulcea a Registrului Auto Roman (RAR), Doru Manole, a fost trimis in judecata, la sfarsitul anului trecut, sub control judiciar, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie din Constanta dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce primea bani de la o persoana pentru a urgenta efectuarea verificarii tehnice periodice.

Citeste si:
3 sfaturi pentru alegerea celei mai bune folii de display pentru...
3 sfaturi pentru alegerea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.