Auto 29 Martie 2016 16:34
Un automobil alimentat cu hidrogen a doborat recordul mondial pentru cea mai lunga calatorie.

Un automobil Hyundai ix35 Fuel Cell a doborat recordul mondial de distanta parcursa cu ajutorul unui motor alimentat cu hidrogen, vehiculul parcurgand nu mai putin de 9.810 km, timp de 6 zile, pe M25, autostrada care inconjoara Londra.

Nu numai ca aceasta este cea mai lunga calatorie parcursa de un autovehicul de acest tip, dar el a fost capabil sa functioneze cu un singur plin pe o distanta de 643 de km, mai mult decat oricare alta masina similara construita pana acum.

Testul a fost realizat de expertii din cadrul proiectului "London Hydrogen Network Expansion" ("LHNE"), initiat cu scopul de a promova beneficiile pe care le poate avea utilizarea mijloacelor de transport in comun alimentate de hidrogen. Printre aceste avantaje, sustin specialistii, se numara eficienta sporita, operarea silentioasa, dar si folosirea unei singure materii prime pentru producerea combustibilului - apa.

"Ceea ce ne trebuie acum pentru a oferi oamenilor posibilitatea de a avea aceste automobile este o intelegere intre guvernul tarii noastre si companiile constructoare de masini. Astfel, va putea fi creata infrastructura necesara pentru ca aceasta tehnologie sa fie disponibila cat mai multor soferi", a declarat Diana Raine, director in cadrul Hydrogen Energy Sistems, compania care coordoneaza proiectul LHNE.

Traseul-record parcurs de Hyundai ix35 Fuel Cell face parte din asa-numita "Saptamana a hidrogenului", organizata la Londra, cu scopul de a promova avantajele pe care le ofera utilizarea noului tip de combustibil. In capitala britanica, acesta este folosit deja pentru a alimenta opt autobuze, care, pana in momenul de fata, au acumulat nu mai putin de 112.654 de kilometri parcursi, relateaza MEDIAFAX.

Citeste si:
BMW prezintă noul iX M60: până la 619 CP și 575 de kilometri...
BMW prezintă noul iX M60:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.