Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) contrazice datele prezentate de ASF potrivit carora preturile politelor RCA pentru autoutilitare sau autocamioane au crescut in ianuarie cu 46%, precizand ca au prezentat ASF sute de polite cu tarife dublate sau triplate.

Reprezentantii transportatorilor cer astfel presedintelui ASF sa prezinte realist datele negocierilor cu reprezentantii transportatorilor si "sa nu mai manipuleze opinia public". "Membrii COTAR nu sunt de acord cu afirmatia reprezentantilor ASF, care sustin ca pretul politelor de asigurare nu au crescut decat cu sume pana la 50%. Asa cum ni s-a cerut, noi am adus sute pe polite de asigurare, prin care sa demonstram ca preturile au crescut cu 100%-200%. Firmele de asigurare nu au venit cu niciun document care sa arate contrariul", a declarat intr-un comunicat Vasile Stefanescu, presedinte COTAR.

El a aratat ca orice zi intarziere in asigurarea unui pret acceptabil pentru asigurati aduce beneficii numai asiguratorului si ASF. Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat miercuri ca prima medie pentru politele RCA era in ianuarie mai mare cu 61% fata de iunie 2015 pentru vehiculele de transport persoane, in timp ce pentru segmentul autoutilitare/autocamioane avansul a fost de 46%.

"Potrivit raportarilor transmise de societatile de asigurare in cadrul procesului de monitorizare a evolutiei tarifelor RCA instrumentat de ASF, la nivelul lunii ianuarie 2016, prima medie pentru polite incheiate pe 12 luni, calculata cumulat pentru segmentele autoutilitare/autocamioane si transport de persoane, inregistra o crestere de 42% fata de nivelul lunii iunie 2015. Separat, pe segmentul autoutilitare/autocamioane, prima medie a urcat cu 46%, in timp ce pentru vehiculele destinate transportului de persoane cresterea a fost de 61%", a aratat ASF.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.