Intram? Nu intram? daca ei nu ne vor, noi ii vrem acesta este motto-ul romanilor de multi ani incoace, dar sa vedem ce spune Gerd Leers, Ministrul olandez al Imigratiei, despre intrarea Romaniei in rand cu lumea.

  • 9AM: Buna ziua domnule Gerd Leers, va multumim pentru acest interviu si vom trece direct la subiect: De ce nu ne vreti in Schengen?

Gerd Leers: Hallo Roemenië. Totul este foarte simplu, Romania nu are ce cauta in libera circulatie si Olanda nu are nevoie de imigranti romani. Noi stim sa ne facem singuri curatenie, sa ne servim clientii in baruri si sa ne maturam strazile.

Gerd Leers: Pai daca voi nu ne vreti lalelele, nici noi nu va vrem romii la cersit. Imi pare rau, m-am lasat cuprins de emotii. Stiti, eu am o problema, fac un tratament, incerc sa ma las de niste substante, stiti, e greu...
  • 9AM: Atunci, sa inteleg ca decizia de impiedicare a aderarii Romaniei la Schengen si supararea dumneavoastra are un alt motiv? Pentru ca totusi, noi am indeplinit toate conditiile.

Gerd Leers: Ahhhh, problema este cu turistii astia! Nu ii mai suport. Vin la noi, beau, se distreaza si ne fumeaza toata iarba si ne seaca tara de droguri! M-am saturat. Saptamana trecut am mers la un magazin sa imi iau doza si nu mai aveau. Am crezut ca innebunesc.
  • 9AM: Dar nu v-ati gandit sa va tratati de aceasta dependenta, in loc sa va razbunati pe turisti?

Gerd Leers: Nu, nici nu se pune problema. La noi in tara totul e legal, asa ca de ce as trece prin chinurile sevrajului. Vreti sa ajung ca Amy Winehouse – sa ma las si sa mor?
  • 9AM: Dar sa revenim. Ce va deranjeaza cel mai mult la Romania?

Gerd Leers: Ce ma deranjeaza de fapt sunt romanii. Daca intrati in Schengen si dupa aia ma trezesc cu Bercea Mondial pe la noi? Ca tot am auzit ca l-ati eliberat, desi este clar ca e un pericol social.
  • 9AM: Dar cum de stiti de Bercea Mondial?

Gerd Leers: Pai cine nu stie? – Omul acesta nu are numele de „Mondial” degeaba – l-am prins la furat si pe la noi acum cativa ani. Va dati seama, sa circule oameni ca asta liberi prin lume? – totul se va duce de rapa. Aici se aplica modul de gandire universal: Daca fura si omoara pe la voi, nu ne deranjeaza absolut deloc, dar daca ii dati drumul sa vina si la noi, atunci avem deja o problema.
  • 9AM: Dansul este singura problema?

Gerd Leers: Bineinteles ca nu. Credeti ca nu am auzit de dosarele de coruptie ale lui Nastase, despre senatori in inchisoare (Catalin Voicu – n. red.), despre presedintele fost colaborator cu securiatea. Trebuie sa recunoastem ca sunteti o tara labila si nu ne-ati fi de folos in Schengen.

Gerd Leers: Pai da, chiar am vorbit cu autoritatile din Finlanda si ei sunt foarte ingrijorati. Daca vin romanii si il fura si pe Moc Craciun din Laponia? Urmatorul pe lista de furturi si comerturi ilegale va fi bisnita cu reni? – nu putem risca asemenea lucruri sacre.
  • 9AM: Ce ar trebui sa faca Romania ca sa va intre in gratii?

Gerd Leers: Este foarte simplu. Sa stati la voi acasa si sa nu ne mai bateti la cap cu Schengen si circulatia. Gata, ma grabesc, am de luat niste pastile. Afscheid.

Citeste si: Zeflemeaua Saptamanii 1 – Interviu cu barbatul roman

Zeflemeaua saptamanii 2 - Interviu cu Nicolas Sarkozy

Acest articol este un pamflet si trebuie tratat ca atare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.