Cu totii suntem familiarizati cu problema expulzarii romanilor (romilor) din Franta si a prejudecatilor francezilor fata de intreg poporul roman, dar pana acum nu am aflat o parere personala a presedintelui Sarkozy pe aceasta tema.

9AM considera ca a venit timpul ca presedintele Frantei sa ne dea o explicatie pentru gesturile lui, si iata ce zice acesta in noul numar al rubricii “Zeflemeaua saptamanii”.

  • 9AM: Buna ziua domnule Sarkozy, ca si romani, fiind nevoiti sa privim cu rusine sutele de romi repatriati, plimbandu-se cu corturile si carutele in spate pe aeroport, ne intrebam care este de fapt motivatia gestului dumneavoastra?

Nicolas Sarkozy: Bonjour Roumanie! Ce pot sa va spun? Situatia este foarte simpla. Noi incercam sa pastram Parisul si celelalte mari orase in curatenie si platim mult din bugetul local catre maturatorii de strada. Insa, de cativa ani incoace, acestia au inceput sa ameninte cu greve din cauza excesului de coji de seminte scuipate pe strada. Ei spun ca nici nu apuca sa curete bine si alte coji de seminte sunt scuipate la loc de catre gastile de romi.

  • 9AM: Adica vreti sa spuneti ca cersitul nu era cea mai mare problema?

Nicolas Sarkozy: Nu, in niciun caz. Cersitul nu ne deranjeaza chiar atat de mult. Noua, francezilor, ne place sa aruncam cu maruntis in oameni, sa le aratam romanilor ca pentru noi 10 euro nu valoreaza chiar atat de mult.


Nicolas Sarkoz: Stiti, problema este putin mai delicata. Pana acum cativa ani, Franta a fost invadata de paraziti, pureci si paduchi. Am avut o mare problema nationala, insa odata cu venirea romanilor am reusit in sfarsit sa scapam de aceasta problema. Stiti dumneavoastra, purecii si paduchii traiesc mult mai bine pe un om curat, decat pe unul murdar. Dar ne era acum frica, cu ocazia meciului dintre Romania - Franta, cand compatriotii nostri s-au spalat si dichisit ca sa mearga pe stadion, sa nu cumva, din cauza curateniei corporale nespecifice noua, sa aduca paduchii inapoi.
Citeste si:
Buhnici, amendat cu 20.000 de lei de CNCD pentru afirmațiile despre...
George Buhnici a fost amendat...

  • 9AM: Deci, sa inteleg ca nu aveti nimic personal cu romanii?

Nicolas Sarkozy: Mais non, non, biensure que nu. Noi avem nevoie de forta de munca a romanilor. Stiti, francezilor nu le prea place sa spele vase sa sa aiba grija de batrani si cineva trebuie sa o faca.

  • 9AM: Ne puteti explica gestul pe care l-ati avut la adresa presedintelui Traian Basescu la Summit-ul NATO din 2010?

Nicolas Sarkozy: Stiti, totul a fost o greseala din partea mea. Domnul Basescu are o privire foarte patrunzatoare, iar atunci cand s-a apropiat de mine am crezut ca ar vrea sa imi faca o propunere indecenta, deoarece mi se parea ca imi face cu ochiul. Stiti foarte bine, eu sunt un barbat insurat. Am experimentat si eu in facultate, dar vremurile alea sunt apuse. Abia apoi am inteles ca dumnealui are o problema la un ochi si vroia doar sa ma salute. Dar sa stiti ca il respect pe domnul Basescu, am auzit ca si dansului ii place sa se distreze la cate un pahar de ceva.
Citeste si:
Fostul preşedinte al Franţei, Nicolas Sarkozy, va vota pentru...
Fostul preşedinte al Franţei,...

  • 9AM: Dar domnul Sarkozy, cum de vorbiti atat de bine limba romana?

Nicolas Sarkozy: Am auzit ca Romania este o tara francofona, desi cativa prieteni care au fost prin Romania spuneau ca au intalnit multi romani care spuneau ca au facut franceza la scoala, dar nu prea stiau sa vorbeasca. Ei bine, am zis ca daca ei sunt francofoni, atunci si francezii sa fie “romafoni”, daca toti avem atat de multi romi, pardon, romani.

  • 9AM: De ce nu sustine Franta intrarea Romaniei in Schengen?

Nicolas Sarkozy
: Ah, ma gandeam ca o sa ma intrebati si acest lucru si nu am de ales decat sa spun adevarul. Ne e frica de faptul ca Romania, cu toate resursele ei, va deveni o putere mondiala mai mare decat Franta, la un moment dat, si vom fi nevoiti sa mergem si noi la cersit prin Romania, iar atunci razbunarea romilor va fi crunta. Am auzit ca au mult aur, pistoale si manele si pot foarte usor sa ne corupa.
Citeste si:
Zeflemeaua Saptamanii: Boc il iubeste pe Apostu
Zeflemeaua Saptamanii: Boc il...

Citeste si: Zeflemeaua Saptamanii 1 – Interviu cu barbatul roman

Acest articol este un pamflet si trebuie tratat ca atare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.