Relatia dintre Emil Boc si Sorin Apostu se caracterizeaza prin expresia englezista BFF :). Erau pe vremuri de nedespartit, insa acum, unul e la guvern si celalalt in puscarie afla cum face fata premierul acestei rupturi sufletesti.

Emil Boc a fost prezent la Cluj in mijlocul acestei saptamani, culmea, exact in momentul noilor dezvaluiri „devastatoare” din cazul Sorin Apost. 9AM a reusit sa obtina un interviu inedit cu acesta despre cazul Apostu - in noul numar din Zeflemeaua Saptamanii.

  • 9AM: In primul rand, permiteti-ne sa va salutam, domnule Boc, sunteti un om greu de gasit si cu atat mai greu de oprit pentru cateva vorbe!

Emil Boc: Imi amintiti de vremurile cand eram chiar eu primar aici, in Cluj-Napoca. Pe atunci nu eram atat de greu de abordat. Acum insa e in joc Romania, o tara mare si plina de probleme si in fiecare zi am cate o treaba de facut, de pus la cale viitorul acestei natiuni, de exemplu... saptamana viitoare voi avea de inaugurat inca vreo 2 kilometri noi de autostrada.


Emil Boc: Este o pura coincidenta. Nu, stiu ce credeti, dar nu am venit aici pentru a drege situatia sau pentru a incerca sa intervin. Justitia trebuie sa isi faca treaba. Daca el a gresit, este normal sa plateasca, ca orice om de rand.

  • 9AM: Pentru a vorbi sincer: Vi s-a rupt putin inima cand l-ati dat afara din partid?

Emil Boc: Habar nu aveti cat am plans. L-am sunat, am vorbit toata noaptea (dupa modelul inchide tu primul... ba nu, inchide tu) si am ajuns la concluzia ca trebuie sa plece, pentru binele PDL-ului. Vroiam sa o linistim pe Monica Macoivei de la Bruxelles, ca stiti ca face spume cand aude de treburi dinastea si vroiam si sa spalam imaginea partidului.


Emil Boc: Bineinteles, doar nu credeti ca Sorin va sta prea mult la inchisoare. Cum sa il tinem la parnaie. Catalin Voicu si ala de la Craiova, cum il cheama, Antonie Solomon, au facut treburi mult mai grave si au scapat. Cu ocazia asta romanii o sa spuna: ah, ce tari sunt astia din PDL, ca nu impiedica justitia si pac voteaza – ma intelegeti? La un moment dat o sa revina la Primarie si totul va fi uitat – doar ati vazut ca presa din Cluj il apara vehement – am avut grija sa ii cumparam pe toti la timp.
Citeste si:
Dosar de corupție în vămi. Polițiști de frontieră, suspecți că au...
Dosar de corupție în vămi....

  • 9AM: Atunci arestarea domnului Sorin Apostu s-ar putea incadra in contra-zicala: dau un cal pentru un regat?

Emil Boc: Voi, presa, trebuie sa intelegeti ca aici justitia functioneaza dupa cum dictam noi, puterea. Si cata vreme vom fi la putere, Sorin nu va pati nimic. Desigur, tot scandalul acesta ne urca frumos in sondaje. Ma cunoasteti... sunt profesor la Facultatea de Drept din Cluj-Napoca, credeti-ma cunosc precedentele. Hai sa il luam, de exemplu, pe domnul Horea Anderco, fost primar al orasului Satu Mare. A fost arestat si cercetat pentru sapte capete de acuzare. Credeti ca l-au gasit vinovat?! Va spun eu, un primar nu poate fi niciodata vinovat. Acum domnul Anderco cere de la stat daune de sase milioane de euro pentru perioada cat a stat pe bara. Eu in perioada respectiva, cat a stat el inchis, am lucrat si nu am castigat atat. Sorin poate sa stea linistit, va asigur eu ca nu o sa saraceasca.
Citeste si:
Enigma din Sectorul 4: Bolarzi albi noi, înlocuiți după câteva...
Enigma din Sectorul 4:...

  • 9AM: DNA-ul spune ca Apostu avea niste pile pe la Guvern, de unde obtinea finantari – cum comentati aceste acuzatii?

Emil Boc: No comment – dinastea vorbim doar in prezenta unui avocat.

  • 9AM: Care este relatia dumneavostra cu Sorin Apostu mai exact?

Emil Boc: Pai stiti, dansul era soferul meu, pardon, adjunctul meu, pe vremea cand eram primar la Cluj. L-am crescut la sanul meu si l-am invatat bine, dupa cum puteti vedea.

  • 9AM: Domnule Boc, observ ca aveti o relatie foarte apropiata cu toti soferii dumneavostra.

Emil Boc: Asa este, eu apreciez oamenii muncitori. De ce sa discriminam? Si cu actualul sofer ma inteleg foarte bine, l-am angajat si la cabinetul meu, e consilier personal. Stiti, la toate deciziile importante pe care le iau in privinta viitorului Romaniei, ma consult cu el prima data - daca imi zice DA, le fac, daca NU, nu. M-a chemat si la nunta lui si eu ii prezic un viitor stralucit in politica – poate il fac si pe el primar pe undeva (pe modelul GARANTAT BOC), ca imi zicea acum cateva zile ca nu mai stie ce sa faca sa ii mearga afacerie si asta ar fi oportunitatea perfecta.
Citeste si:
Stenograme în dosarul de la DNA al familiei Pițurcă. Fostul...
Stenograme în dosarul de la...

  • 9AM: Aveti vreun mesaj pentru Apostu?

Emil Boc: Tine-te bine Sorine, ca te scoatem noi!



Acest articol este un pamflet si trebuie tratat ca atare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.