Sport 7 August 2008 18:18
Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anuntat, miercuri, ca formatiile de club nu au obligatia de a pune la dispozitia echipelor nationale jucatorii sub 23 de ani in vederea participarii la Jocurile Olimpice de la Beijing, dar apeleaza la bunavointa partilor pentru gasirea unei solutii, informeaza NewsIn, citand AFP.

"Turneul olimpic nu figureaza in calendarul oficial al FIFA si nu exista nicio decizie a Comitetului Executiv al FIFA care sa oblige cluburile sa lase jucatorii sub 23 de ani la aceasta competitiei. Ca si consecinta, TAS decide ca Schalke 04, Werder Bremen si FC Barcelona nu au obligatia de a lasa jucatorii Rafinha, Diego si Messi la Olimpiada", se arata in decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

Ultima instanta sportiva a cerut partilor implicate sa ajunga la un acord in privinta participarii jucatorilor sub 23 de ani la Jocurile Olimpice de la Beijing: "TAS apeleaza la bunavointa si intelegerea cluburilor si a FIFA pentru a gasi o solutie rezonabila, care sa le permita jucatorilor care doresc sa isi reprezinte tarile sa partice la Olimpiada".

Secretarul general al TAS, Matthieu Reeb, a explicat ca jucatorii sunt obligati sa se intoarca la echipelor lor, daca aceste vor solicita acest lucru: "Mingea este in curtea cluburilor. Ele nu au obligatia sa isi lase jucatorii la Jocurile Olimpice. Sunt angajatorii lor si pot solicita jucatorilor sa se intoarca de la Beijing. Daca acestia refuza, se poate ajunge pana la rezilierea contractelor".

Cluburile Schalke 04, Werder Bremen si FC Barcelona au depus memorii la TAS pentru a clarifica problema jucatorilor sub 23 de ani convocati pentru Jocurile Olimpice de la Beijing.

Presedintele FIFA, Joseph Blatter, s-a declarat surprins de decizia TAS si a apelat la bunavointa echipelor: "Lansez un apel catre cluburi: lasati-va jucatorii sa participe la Olimpiada. Ar trebui sa fie un act de solidiritate si perfecta armonie cu spiritul olimpic. Ar fi un lucru formidabil pentru jucatori, pentru fani si pentru fotbal. Am trimis un mesaj catre Barcelona, Werder Bremen si Schalke sa nu ii cheme inapoi pe Messi, Diego si Rafinha".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.