Sport 1 August 2008 14:22
Antrenorul lotului feminin de gimnastica al Romaniei, Nicolae Forminte, a explicat ca nu se poate spune ca actuala echipa isi apara titlul olimpic din 2004, avand in vedere ca si-a schimbat componenta in totalitate, informeaza english.cri.cn, potrivit NewsIn.

"Este o mare greseala sa spui ca ne aparam titlul olimpic. Da, Romania a castigat medaliile de aur la Atena, in 2004, dar era o alta echipa atunci", a afirmat Forminte.

In 2004, la Atena, echipa feminina de gimnastica le avea in componenta pe Catalina Ponor, Silvia Stroescu, Oana Ban, Daniela Sofronie, Monica Rosu si Alexandra Eremia, iar antrenori erau Octavian Belu si Mariana Bitang. Gimnastele pe care Nicolae Forminte le va avea in concursul de la Beijing sunt: Sandra Izbasa, Stelian Nistor, Anamaria Tamarjan, Gabriela Dragoi, Andreea Acatrinei, Gabriela Grigore si Daniela Druncea (rezerva).

Forminte a vorbit despre elevele sale si despre obiectivul de la aceasta editie a Olimpiadei: "De la echipa mea nu astept nimic. Fetele incearca sa faca o figura buna, cat mai buna posibila. Competitia creaza rezultate, vom vedea ce se va intampla la final".

Legat de Sandra Izbasa, pe care presa din China o considera liderul echipei, antrenorul a spus ca este intr-o forma foarte buna si a subliniat ca nu are nicio problema medicala: "Astept de la ea sa lucreze cat mai bine, vom vedea ce face la momentul competitiei. Este in forma si nu are probleme cu nicio accidentare".

Sandra Izbasa este campioana europeana la sol si in concursul pe echipe, in 2008. Gimnasta in varsta de 18 ani a mai obtinut in 2006, la Campionatele Europene de la Volos, aur la sol, argint pe echipe, bronz la barna. La Campionatele Mondiale de la Aarhus, Izbasa a castigat bronz la individual compus si argint la barna. In 2007, romanca si-a trecut in palamers argint la individual compus si barna (CE de la Amsterdam), bronz la echipe (CM de la Stuttgart).

Primul 10 din istoria gimnasticii:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.