Noua campioana mondiala, Italia, a avut parte de o primire fastuoasa la intoarcerea in tara. Avionul care i-a transportat pe jucatorii antrenati de Marcelo Lippi de la Dusseldorf la Roma a aterizat pe pamant italian la ora 19,36, pe aeroportul militar Pratica Di Mare. De aici, Squadra Azzurra s-a indreptat spre Palatul Chigi, sediul guvernului, unde fotbalistii au fost primiti de premierul Romano Prodi, care i-a felicitat si decorat pe jucatori si antrenori. Apoi, campionii mondiali au strabatut principalele artere ale Romei intr-un autocar descoperit, deplasarea acestuia fiind ingreunata de multimea revarsata pe strazi.

Cei mai multi fani s-au adunat la Circo Massimo, arena antica din Roma, unde un milion de oameni i-au asteptat pe jucatorii si membrii staff-ului tehnic in cadrul unei festivitati organizate in cinstea lor. Fanii au blocat insa in repetate randuri autocarul campionilor, din dorinta de a vedea ravnitul trofeu ridicat deasupra capului de capitanul Fabio Cannavaro, care nu s-a despartit nicio clipa de cupa.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.