Automobil Clubul Roman a remis ieri un comunicat prin care informa ca organizatorul german al etapei a VIII-a a Campionatului mondial FIA GT a anuntat ca etapa din 1 octombrie 2006 de la Bucuresti a fost anulata. Motivul - un om de afaceri roman a depus o cerere catre OSIM pentru a inregistra circuitul din Bucuresti pe numele sau aratand ca el este autorul proiectului. Se pare ca adevaratul autor real al desenelor este arhitectul de circuite Hermann Tilke, care ar fi proiectat o pista pentru un circuit automobilistic in jurul cladirii Palatului Parlamentului din Bucuresti. Tilke ar fi transferat toate drepturile asupra desenelor pistei exclusiv catre BR - Bucharest Ring SRL, organizatorului evenimentului care trebuia sa aiba loc la Bucuresti.

Intre timp, un om de afaceri a intrat pe fir si s-a prezentat ca autor. Se pare ca OSIM nu a cerut informatii si documente suplimentare care sa dovedeasca ca solicitantul este autorul desenului circuitului. Din acest motiv, evenimentul automobilistic ce urma sa fie o premiera absoluta la Bucuresti a fost anulat. Proiectul reprezenta o investitie majora pentru incasarile care ar fi completat bugetul Capitalei.

"Automobilul Clubul Roman isi manifesta dezamagirea pentru anularea acestei actiuni care are la baza - asa cum ne-a informat organizatorul - unele manevre oculte ale gruparilor din mediul de afaceri care, iata, nu doresc sa sprijine interesele de promovarea a Romaniei pe multiplele planuri de manifestare", se arata in comunicatul remis de ACR. Organizatorul intregului campionat, grupul SRO, a comunicat ca a mutat evenimentul la Budapesta.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.