Echipajul masculin de Canoe 2 al Romaniei, format din Liviu Dumitrescu si Victor Mihalachi, a cucerit medalia de aur, sambata, in finala la 1000 de metri, la Campionatele Europene de la Zagreb.

Echipajul tricolor, multiplu medaliat european si mondial, a incheiat cursa cu timpul de 3:35.02 minute, trecandu-si in cont a sasea medalie de aur. Pe podium au mai urcat Germania (plus 0.52 secunde) si Belarus (plus 0.72 secunde).

Proba de Canoe 2 pe distanta de 1000 de metri este si proba olimpica, cei doi sportivi romani fiind calificati la Jocurile Olimpice de la Londra, potrivit MEDIAFAX.

Tot sambata, in prima finala cu prezenta romaneasca, Iosif Chirila s-a clasat pe locul 6, la Canoe 1, pe distanta de 1000 de metri. Echipajul feminin de Kaiac 4 s-a clasat in finala de la 500 de metri pe ultimul loc, al 9-lea.

In finale s-au mai calificat dupa preliminariile de vineri echipajele masculine romanesti de Canoe 2 (500 metri), Kaiac 2 (500) si Kaiac 4 (1000).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.